Natuurkunst op De Polderij!

Als groene vergaderlocatie bieden wij ruimte aan natuurkunstenaars die hier hun kunst exposeren. Want alleen al kijken naar een afbeelding van de natuur zorgt voor inspiratie, creativiteit en rust. Het natuurlijke werk van Finy Pijnenburg is tot eind mei te bewonderen in De Polderij. 

Finy woont en werkt in het historische Oirschot. Schilderen met diverse technieken is haar grote passie. Zij haalt haar inspiratie uit reizen en nodigt de toeschouwer uit om even mee te gaan in een andere wereld.

Veel van haar werk ontstaat uit Finy’s behoefte om te experimenteren met (veelal natuurlijke) materialen. Zij gebruikt aquarel, olieverf, Japans papier en bijenwas. Laag over laag ontstaat een wereld met aardse pigmenten in bladgoud verzonken of doortrokken met bister en inkt.

In haar atelier in Oirschot geeft Finy workshops encaustiek. Een eeuwenoude techniek met bijenwas en dammar resin (hars van bomen) die door de Egyptenaren gebruikt werd om Fajoenportretten voor op mummies te maken. Encaustic betekent inbranden. Met open vuur wordt de was op de, meestal houten, ondergronden gebrand. Het ecologische proces wordt gecompleteerd door kleuring met natuurlijke pigmenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *