Vergaderrollen en rolmodellen

 

De omgeving draagt bij aan het succes van je vergadering of bijeenkomst. Met deze overtuiging richten wij De Polderij in op basis van omgevingspsychologie. Wij ondervinden ook dat er meer is dan de ruimte waarin een bijeenkomst plaatsvindt. Zo is een helder doel belangrijk, gepaard met een goede agenda. Bovenal zijn de deelnemers van cruciaal belang voor de effectiviteit van je sessie.

Mensen die deelnemen aan een vergadering vervullen vaak een bepaalde rol of positie. Denk aan traditionele vergaderrollen zoals die van manager, voorzitter, notulist of deelnemer. Of aan meer onderliggende teamrollen, zoals Belbin in 1981 heeft omschreven. Hoe dan ook, deze rollen hebben invloed op je bijeenkomst. Een echte doener kan bijvoorbeeld flink de gang in een vergadering houden. Dezelfde doener kan hierdoor wel voorbijgaan aan de denker die wat meer tijd nodig heeft om zijn gedachten op rij te zetten.

Facilitatoren, trainers en coaches kunnen helpen jouw sessie tot een succes te maken. Met die reden werken wij aan een groot netwerk van professionals die helpen meer uit je bijeenkomst te halen. Voor ons heel leuk want we ontmoeten allemaal bijzondere mensen. Een kei van een notulist, een breinfacilitator, een verhalenverteller, een echte scrum master, verslagleggende tekenaars, inspirerende (dag)voorzitters en heel veel succesvolle trainers en coaches. Nieuwsgierig naar wat deze mensen jou kunnen brengen? Tijdens ons openingsseminar verzorgt een aantal van hen een korte training of workshop. Ken of ben je zelf zo’n professional? Wij vinden het enorm interessant om kennis te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *