Het verhaal

van binnen naar buiten

Ben je benieuwd waarom wij een duurzame vergaderlocatie op een boerderij zijn begonnen? We vertellen je graag over het ontstaan van De Polderij. We nemen je mee van binnen (vanuit onze droom, missie en kernwaarden) naar buiten (het natuurgebied in). Ook lees je hier met wie wij allemaal samenwerken (dank) en graag nog samen willen werken (vacatures).

Wie het leuk vindt, houden wij actief op de hoogte van alle gebeurtenissen hier op de boerderij. Dit lees je in ons laatste nieuws en natuurlijk in De Polderin, onze blog over doeltreffend bijeenkomen in het groen. Bomvol wetenschappelijke feitjes en nieuws over onze ecologisch verbouwing.

De droom

Wat leuk dat je interesse hebt in het verhaal achter onze groene vergaderlocatie! Wij, Tom van Zwet en Joyce van Randwijk, hebben de droom om groener te wonen en te werken. Wij delen de missie om mensen vanuit hun kern te laten werken. Wij zijn ervan overtuigd dat zakelijk bijeenkomen een stuk effectiever en vooral leuker kan en wij geloven dat de juiste omgeving uitnodigt om doeltreffender (samen) te werken. Ook hebben wij een gezamenlijke passie voor kaas!

In 2015 zijn wij verliefd geworden op onze langhuisboerderij uit 1912 in Maassluis. Met name de authentieke kaaskelder sprak enorm tot onze verbeelding. Een lang traject van plannen maken, financiering regelen, ontwerpen en ontwikkelen ging vooraf aan onze intrede in de boerderij eind 2016.

Met een flinke ecologische verbouwing van dik een jaar, hebben wij de voormalige kampeerboerderij omgebouwd tot onze droomlocatie voor vergaderen in het groen. Op 20 maart openden wij met ons eigen seminar en natuurlijk een gigantisch feest de deuren van De Polderij.

In de tussentijd werken wij ook hard aan de ontwikkeling van onze eigen biologische zachte kaas. Een uitdagend proces waar jaren van experimenteren, laboratoriumonderzoek, keuring en certificering aan vooraf gaan. Over 3 tot 5 jaar willen wij onze kaas verwerken en verkopen op De Polderij.

Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt? Met De Polderin houden wij iedereen op de hoogte van ons avontuur. En kom gerust eens langs want wij vinden het hartstikke leuk om je te ontvangen!

Dank

In samenwerking met duurzame architect Ralf van Tongeren (Platform M3 Architecten), de sloopploeg van Stroomopwaarts, ambachtelijke houtbewerker de zingende zaag en web developer VZIT.

Met speciale dank aan Anna Filak voor idyllische plaatjes van onze bijzondere plek. Aan Marije van Zwet voor de uitwerking van onze huisstijl. Aan Jetske de Jong voor organisatorisch talent en grafische vormgeving met aandacht. Aan onze gezellige tuinploeg die de tuin met zeeën van geduld wekelijks nieuw leven inblaast.

De Polderij is nu meer dan een droom dankzij geweldige familie en vrienden voor de nodige oppas-, verhuis- en klushulp. Alsmede het vertrouwen van 14 betrokken crowdfunders.