Breinkost
van ontbijtsessie tot private diningVan de hele dag door lekkere hapjes en drankjes, tot een bijzondere kookworkshop of private dining. Wetenschappelijk onderzoek is aanleiding voor een bijzondere twist in onze keuken. Wij serveren namelijk voeding voor je brein! We werken met het seizoen en met onbespoten producten uit eigen bos, tuin en streek, laat je door ons verrassen.
Voeding voor je hersenen
Met onze voornamelijk biologische keuken spelen wij in op jouw fysieke en mentale voedingsbehoeften. De wereldgezondheidsraad heeft in 2003 aangetoond dat goede voeding onze productiviteit met 20% verhoogt (WHO 2003, a). We hebben niet alleen behoefte aan een gevarieerd menu, we hebben behoefte aan bepaalde voeding op bepaalde tijdstippen van de dag.
Zo draagt een goed ontbijt met complexe koolhydraten en eiwitten bij aan je (leer)prestaties. In de middag zorgen langzame suikers zoals granen voor een evenwichtige suikerspiegel, betere focus en concentratie.
Tot in de puntjes verzorgd
Honger is funest voor productiviteit, evenals te veel eten. Wij verzorgen een compleet dagmenu met iedere 1,5 – 2 uur een culinaire onderbreking. Zo beleef je de hele dag door optimale hersenactiviteit.
Gewoon verzorgd
Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor alleen een ontbijtsessie, een vergaderruimte met lunch, of een borrel of diner na afloop. En voor wie graag wat minder wil, hebben we ook een goed belegde broodjeslunch. We maken er hoe dan ook een feest voor je hersenen én je smaakpapillen van!
Private dining
Samen informeel de dag afsluiten is een feestje onder het genot van een hapje en een drankje in onze Vuurplaats. Ook kan je, na je brainstormsessie, heidag of vergadering, lekker bij ons blijven dineren. Wij serveren seizoensgebonden streekdiners in de vorm van uitgebreide buffetten, samen delen, wandelend dineren voor grotere groepen en vrolijke tafelsettings met meerdere gangen. Ook vinden we het heerlijk om zo nu en dan wat lekkers op onze kamado klaar te maken. Zie ons dagmenu voor de mogelijkheden.
Culinaire workshops
“Wanneer gaan jullie je eigen kookboek maken?” Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld en hier hebben we tot op heden geen tijd voor gehad. We staan veel te graag in de keuken om allemaal lekkers voor je te maken! Wel verzorgen we verschillende culinaire workshops. Zoals een kookworkshop borrelhapjes maken, voor en met elkaar koken, of leren fermenteren.
Ook is onze groene locatie uitermate geschikt voor een workshop buitenkoken. We hebben een vuurplaats buiten en we werken met verschillende koks en cateraars gespecialiseerd in buiten koken. Zo nemen de buitenkokers je graag eerst mee op sleeptouw door de streek, waarna je jouw eigen maaltijd gaat bereiden op houtvuur.
Koffie, thee, fruitwater en vers fruit is altijd inbegrepen bij de huur van 1 van onze ruimtes.