Madelief in de toom

Hoe is het nu met onze gast? Een klein kippetje kwam vorige maand bij onze boerderijlocatie aanwaaien. En is vooralsnog niet opgehaald. We hebben haar dus in onze toom opgenomen, hoewel dat niet geheel aan ons is!   

In beginsel leek het weinig hoopvol. De andere kippen accepteren haar niet en ook haan Marshall trok zijn snavel op. Inmiddels lijkt onze kleine gast langzaamaan in de toom te burgeren. Ze heeft het niet bepaald makkelijk. Zo mag ze pas op stok als de rest slaapt (wij dragen haar dan liefdevol op een wijsvinger het hok in). En ze mag pas weer naar buiten als de rest aan het scharrelen is.

 

Het keerpunt?

Tot onze verbazing was er zomaar een keerpunt. Poes Piet was op rooftocht – meestal liggen de poezen overdag te soezen na een nacht vol jachtavonturen – en kreeg het kleine kippetje in de smiezen. Vol overgave stortte hij zich op het kleine kippetje dat wanhopig in zijn greep was. Wij wisten van niets maar hoorden in De Polderij ineens een luid gekakel. Verwonderd snelden we naar buiten, de vergadertuin in om te kijken wat er aan de hand was. Daar troffen wij haan Marshall in de bres voor onze Madelief! Poes Piet droop met de staart tussen de benen af. Zou Madeliefje geaccepteerd zijn in de toom?