Breinkost thuisrecept: warme appeltaartvulling

Speciaal voor alle thuiswerkers verstrekken wij de komende tijd maandelijks een Breinkost recept. Zodat je ook thuis met optimale hersenactiviteit een productieve dag beleeft!

 

Warme appeltaartvulling

In de laatste wintermaand van het jaar, verblijden wij je met een gezond alternatief voor appeltaart. Deze warme appeltaartvulling zit bomvol eiwitten, gezonde (complexe) koolhydraten, B-vitamines en mineralen. Voor een wakkere geest, helder verstand, positieve stemming, geheugen, concentratie, ontspannen spieren en anti-stress.

 

Ingrediënten

  • 1 biologische appel van het seizoen
  • 20 gr noten (amandelen, hazelnoten)
  • 20 gr gedroogd fruit (rozijnen)
  • snufje kaneelpoeder
  • 10 ml boerenyoghurt (of sojayoghurt i.g.v. vegan/lactosevrij)
  • 2 el granola
  • eventueel honing naar smaak

 

Bereiding

  • Stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2: snijd de appel in stukjes.
  • Stap 3: vet een ovenschaal in met een beetje boter of kokosolie.
  • Stap 4: doe de stukjes appel met de noten en gedroogd fruit in de schaal en strooi de kaneel erover.
  • Stap 5: zet de schaal 10-15 minuten in de oven tot de appel warm is.
  • Stap 6:  schep een laag appeltaartvulling in een schaaltje, overgiet met de yoghurt, voeg een scheutje honing naar smaak toe en eindig met een eetlepel granola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *