Konijnenkorting bij De Polderij (gastblog)

BuitenBusiness, 30 april 2018.

 

Op 20 maart 2018 openden de monumentale staldeuren van De Polderij, een spiksplinternieuwe vergaderlocatie midden in de natuur in Maassluis, Zuid-Holland. Deze voormalige kampeerboerderij is omgetoverd tot een unieke en duurzame locatie met een verhaal. In de eerste drie maanden na de opening van de vergaderlocatie wordt er door de eigenaren Joyce en Tom hard gewerkt aan de dienstverlening. Als diervriendelijke locatie werken zij bij voorkeur niet met proefkonijnen, dus hanteren zij een korting voor vrijwillige proefpersonen van hun nieuwe locatie. Iedereen die tussen 21 maart en 21 juni 2018 een vergaderruimte boekt bij De Polderij ontvangt 30% “Konijnenkorting” op de ruimte.

Vergaderen met hulp van buiten

De Polderij in Maassluis is geen gewone vergaderlocatie. De Polderij is er voor iedereen die op zoek is naar een inspirerende plek om meer uit een vergadering of bijeenkomst te halen. De natuur speelt een grote rol bij de totstandkoming van deze vergaderlocatie. “Want groen helpt echt!” aldus Joyce van Randwijk, psycholoog en oprichtster van De Polderij. Samen met Tom van Zwet kocht zij een boerderij in Maassluis, welke zij ecologisch verbouwden tot een bijzondere vergaderplek. Ze zijn nu ruim een maand open voor vergaderend publiek. Joyce legt graag uit waarom het zinvol is om in de natuur te vergaderen.

In de natuur ben je creatiever

“In de natuur ben je creatiever en werk je gemakkelijker samen.” Hoe dat komt? Daar zijn onderzoekers nog niet helemaal uit volgens Joyce. Sommigen beweren dat onze voorkeur voor natuur voortkomt uit de omstandigheden waaronder we zijn geëvolueerd. In ieder geval wijzen meerdere onderzoeken uit dat natuur je stemming verbetert, je helpt ontspannen, zorgt voor een beter concentratievermogen en voor minder stress. Het meest opmerkelijke vindt Joyce dat de effecten van nep natuur, zoals een poster van een bos of een vaas met plastic bloemen, vergelijkbaar zijn met die van echte natuur. “Wel is het effect van nep natuur minder sterk hoor!” zegt Joyce. “Nep natuur is namelijk saaier, minder veranderlijk door bijvoorbeeld weersomstandigheden en seizoenen.”

Een ruimte om knopen door te hakken

Joyce en Tom hebben deze vondsten een plekje gegeven in hun vergaderboerderij. Ze hebben zes ruimtes helemaal ingericht met deze omgevingspsychologie. Iedere ruimte heeft behalve veel natuur ook nog eens een specifiek doel. Zo hebben ze een speciale brainstormruimte en een ruimte om knopen door te hakken. Brainstormen doe je volgens Joyce het beste in een lichte ruimte met een hoog plafond, zo krijgen je gedachten letterlijk de ruimte. Beslissen gaat juist beter in een ruimte met kleine ramen, voor zo min mogelijk afleiding. “In de Haagse tweede kamer hebben ze helemaal geen ramen.”

Proefkonijnen

De Polderij wordt al goed gevonden door het bedrijfsleven. Vooral bedrijven op zoek naar inspiratie en nieuwe energie gebruiken graag een ruimte bij Tom en Joyce. In de eerste maanden genieten deze bedrijven een zogenaamde “Konijnen korting”, omdat deze eerste bedrijven volgens Tom en Joyce toch een soort van proefkonijnen zijn. Deze bijzondere korting geldt nog tot 21 juni 2018.

 

Konijnenkorting

Wil je ook gebruiken maken van de “Konijnen korting” en De Polderij uitproberen met 30% korting? Iedereen die tussen 21 maart en 21 juni 2018 een vergaderruimte boekt krijgt ter compensatie 30% korting op de ruimte. Er zijn twee condities:

  • jouw toestemming voor te maken en publiceren beeldmateriaal;
  • jouw ervaringen in de vorm van een review na afloop.

We wensen je alvast een inspirerende bijeenkomst toe!