Groenvoer

De eitjes van onze kippen hebben knalgele dooiers. Op advies van onze favoriete kippenboer, geven wij ze namelijk groenten- en fruitrestjes. 

’s Ochtends als we de vergadertuin inlopen, worden we luid kakelend verwelkomd. Reuze gezellig zijn ze, de kippetjes in de tuin van onze vergaderlocatie. Als we het hok open doen, stormen ze enthousiast naar buiten. Misschien wel om ons te begroeten, in ieder geval om te onderzoeken wat voor lekkers we nu weer voor ze verzameld hebben.

 

Pasta en pitjes

Inmiddels hebben wij ontdekt dat Jet, Pluim, Kato, Madelief en Marshall dol zijn op pitjes. Zo wordt een paprikahart altijd direct verorberd en ook klokhuizen en pompoenpitten worden smakelijk ontvangen. Na een geslaagd diner met een grote hoeveelheid avondgasten, hadden wij een nog grotere hoeveelheid spaghetti. We waren benieuwd wat de kippen van deze Mediterrane lekkernij zouden vinden. Wel, onze kippen blijken op zijn minst warm bloed te hebben. Spaghetti is de nieuwe favoriet, levert overigens bijzonder leuke ‘Lady en de Vagebond’-taferelen op, op de voet gevolgd door parelcouscous en broodkruimels.

 

Broodroof

Opgepast: roof is nabij. Want Nora volgt ons op de voet, als wij ’s ochtends met lekkers naar het kippenhok lopen. Gelukkig hebben we grote kippen. Maar als zij de kans ziet, rooft zij zomaar de restanten van Tijm zijn lunch (broodkorstjes met pindakaas) weg. Daar komt bij dat Piet in staat is om het restjes-verzamelbakje al op het aanrecht om te ploegen als deze nog volop in de maak is. Piet houdt er overigens helemaal bijzondere gewoonten op na: hij is gek op sla.

 

 

(moes)tuin

Gelukkig is daar altijd nog de tuin van onze buitenlocatie, voor als er echt geen restjes te snoepen zijn. De kippen speuren de hele tuin af naar smaakvolle besjes, blaadjes en beestjes. Soms tot grote frustratie van Joop, als ze weer eens bovenop de tijm of kamille zijn gaan zitten – dit doen ze graag met z’n vijven en het is desastreus voor de oogst. Soms, heel soms, lukt het ze zelfs om de andere kant van het hek te bereiken. Daar waar de moestuin is. Dat is het summum en het gevolg is dat Tom wilt maaiend met zijn armen de kippen terug probeert te drijven. We proberen hier nog eens in foto- of, beter, filmmateriaal te voorzien 😉