Roest in t Groen

We hebben weer iets bijzonders, waar we trots op zijn en wat we graag met je delen! Want op dit moment hebben wij op onze buitenlocatie 2 uilen, 2 giga grote vissen en een haan te gast. 

IJzerkunstenaar Jeroen Jacobs heeft de tuin van onze buitenlocatie verrijkt met deze prachtige dieren. Zijn expositie ‘Roest in ’t Groen’ komt heel mooi uit in de natuur om de boerderij. Het roest steekt af, waar de tot in detail vormgegeven dieren tegelijkertijd prachtig opgaan in de natuurlijke omgeving.

Jeroen maakt gebruik van oud ijzer en biologie om zijn ijzerdieren te creëren. Uren bestudeerd hij de anatomie van het dier waar hij mee bezig is. Zijn ervaring als lasser gebruikt hij om de dieren tot in detail vorm te geven. Het resultaat is verbluffend. De haan in onze tuin lijkt daadwerkelijk op je af te lopen en de schalkse houding van de uilen herken je van mijlenver. Volgens Jeroen komt zijn kunst pas echt tot leven als het roest, in het groen.

Kortom, dit moet je zien. Jeroens werken zijn te koop en hij werkt soms ook op aanvraag. Wandel, fiets, jog, skate of rij gerust bij ons langs en bewonder!

Jeroen Jacobs ontdekte op 12-jarige leeftijd dat het “super voelde” om metaal met elkaar te verbinden. Na enige tijd gewerkt te hebben als professioneel lasser, kwam hij tot de conclusie dat hij zelf wil bepalen wat hij aan elkaar wil lassen.