Plukken en zaaien in de Plukpolder

We hebben NLgedaan hier op onze buitenlocatie! In het kader van NLdoet hebben we met 9 vrijwilligers, waaronder wethouder Sjoerd Kuiper, het onstuimige weer getrotseerd. Er is voor de pluktuin flink gezaaid, in ons nieuwe kasje. En… er is zelfs al wat geplukt!

Zaaien, planten en poten

De afgelopen weken hebben heel wat vrijwilligers onder leiding van tuinvrouw Marieke een kasje, dat wij dankbaar hebben overgenomen van een Maassluise buurvrouw, hierheen verhuisd. Afgelopen zaterdag is dit kasje helemaal vol gezaaid, met allemaal (eetbaar) en kleurrijk groen voor proefpluktuin De Plukpolder. Ook zijn er buiten al de nodige bollen gepoot en stekken geplant.

 

Plukken en smullen

Omdat onze tuinploeg – geregeld met dank aan lieve plantdonaties – het afgelopen jaar rondom onze buitenlocatie ook al behoorlijk wat eetbaar groen geplant heeft, konden we zelfs al wat plukken. Joyce heeft de geplukte daslook en rucola verwerkt tot hartige pannenkoekjes met Westlandse appeltjes en kruidencrème. Hier hebben de NLdoeners persoonlijk een kopje thee uit onze kruidenspiraal bij geplukt.

We zijn dankbaar voor alle hulp en interesse, ook tof dat het Vrijwilligerssteunpunt nog even langs wipte. Kortom, een hele vruchtbare ochtend!