Winterrijk

 

Hoeraaaaa! Het is koud ☃️ Wat waren we daar aan toe: een paar strakblauwe winterdagen na alle nattigheid in ons kikkerlandje. We zetten onze schaatsen nog niet in het vet. Wel hebben we alles eens even goed ontvet op onze cursuslocatie. Dus de keuken blinkt weer; in de weerspiegeling van frituur kunnen onze polderaars hun kapsels modelleren en dat is nodig want de afzuigkappen zijn zo schoon dat de afzuiger ons tegen het plafond trekt. Nu alles toch in model zit, is het tijd voor een fotomomentje met ons team! De foto’s vind je binnenkort terug op onze site. En in deze Polderin zie je vast een 1e sneaky preview. Dus kom, De Polderin!

 

 

Vers! uit De Polderij

 

Teamuitje

Op 15 december was de Kerstmarkt in Den Haag wel heul gezellig! Onze Polderaars waren er te vinden! Team De Polderij heeft de winstdeling van 2022 gebruikt voor een teamuitje 🎄 Na een feestelijke lunch, hebben zij uitgebreid koffie geproefd bij Ief en Ido (wist je dat onze favoriete koffiemannen tegenwoordig een winkel in het Haagse hebben?), om vervolgens de Kerstmarkt te bezoeken. Tom en Joyce bewaakten ondertussen het fort en de schatten hadden speciaal voor de thuisblijvers ezelinnenzeepjes meegebracht.

 

Natuurkunst

Sofia speelt met kleur, vorm en ruimte. Haar vrolijke kunstexpositie op onze locatie komt uit de losse pols, waarna zij met veel liefde haar creaties tot kunst kleurt. De vormen in Sofia’s figuratieve werken verwijzen meestal naar de natuur. Waar zij al wandelend haar inspiratie haalt. In haar schilderijen speelt zij met structuren, lichtval, ruimtelijkheid, kleurnuances en contrasten.

De expositie van Sofia Ramselaar is op afspraak te bezichtigen tot eind februari.

 

Beestenboel 🐔🐇😽

 

1 ei is geen ei

De nieuwe kippen op onze vergaderboerderij, Muffin en Mollie, zijn eitjes gaan leggen! Vlak voor de Kerst vonden we ineens een eitje. Klein, langgerekt en met een knalgele dooier. Sindsdien vinden we er regelmatig eentje. We weten nog niet of allebei de dames leggen. Wel dat de eitjes erg lekker zijn. De legger(s) krijgt nog instructie over het leghok. Vanaf de stok zo even naar beneden werpen komt de kwaliteit helaas niet ten goede 🥚

 

Gezocht: vriendinnetje

We hebben sinds enkele maanden een konijnenhok (lees paleis) in de tuin. Bewoner Snufje, kwam zomaar aangelopen. We hebben besloten de vos voor te zijn en tot vangen over te gaan. Wat tot de nodige hilariteit leidde, konijnen zijn snel. Inmiddels weten we dat Snufje een meneer is en dat enig gezelschap – naast de knuffelpartijtjes met Tijm en Mare – welkom is. Weet iemand een vrouwtje voor Snufje?

Cursuslocatie: wilde kruiden

Heb je je voorgenomen om dit jaar echt gezonder te gaan leven? Wil je meer leren over de geneeskracht van de natuur? Dwaalspoor organiseert in 2024 weer Wilde Kruiden cursussen op onze buitenlocatie. Samen met een vaste groep cursisten leer je over de geneeskracht, eetbaarheid en toepassingen van wilde planten en bomen. Kruidenheks Janneke brengt je hier, op onze cursuslocatie, de basisbeginselen van het wildplukken bij. Je leert planten determineren maar ook hoe je een tinctuur, aftersun of hoestdrank maakt. Of gewoon lekkere en gezonde hapjes en drankjes met vers geplukte kruiden. Je kan je hier inschrijven voor de Wilde Kruiden Cursussen van 2024. Janneke organiseert trouwens ook wildplukwandelingen als teamuitje voor bedrijven, heel leuk!

 

Gratis de ruimte: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ieder jaar geven wij een groep gratis de ruimte. In 2023 was de filmvertoning van Kiva-docu ‘The Call of the Wisdom Keepers’ de gelukkige winnaar.

Heb jij in 2024 voor een bijzonder maatschappelijk of duurzaam initiatief van jouw ANBI een locatie nodig? Hiernaast 👈 zie je wat je moet doen.

 

Sneaky preview: fotomomentje

Jaaa! Daar staan we dan… Ons mooie team. Superblij met deze kanjers! Ook leuk: De Polderaars hebben allemaal een eigen fotomomentje gehad. Waarbij zij vanuit hun eigen expertise stralend middelpunt zijn. Deze foto’s knallen helemaal! We sturen ze in ieder geval mee bij een boeking en wellicht komen ze op de site. In ieder geval zullen we er in De Polderin af en toe eentje uit de doeken doen 📸

Weij

Weij slaap?

Weij lijkt te slapen… Achter de schermen gebeurt er van alles! Zo hebben wij in december kennisgemaakt met Wide van der Kooij, landschapsontwerper voor – onder meer – Voedselbos Weij. Zij is, samen met Evelyn Derksen, vanuit Plantschap bezig met de perfectionering van ons voedselbosontwerp.

Ondertussen werken Joyce en Marije aan de puntjes op de i van het logo, waarna ook de website van Weij de lucht in kan!

Deze maand komen De Groentemeester en Weij Bar samen om het volgende oogstseizoen op te tuigen: welke dagen is Weij open, wat is er te doen en welke feestjes vieren we? We houden je op de hoogte! Vind je het trouwens zelf leuk om vanuit jouw passie en/of talent een keer een activiteit bij Weij te organiseren? Mail ons een korte omschrijving (wat wil je doen, wanneer, hoe lang, wat heb je nodig en wat zijn de kosten) en we bekijken of jouw activiteit past in ons programma.