Kleurrijk nieuws

 

Op onze cursuslocatie is de laatste Wilde Kruiden Cursus ‘Herfst’ van dit jaar smakelijk afgerond. Wij genieten intens van alle kleurenpracht die de Herfst met zich meebrengt op onze buitenlocatie 🍂 Terwijl de blaadjes van de bomen vallen, bereiden we ons bij De Polderij en bij Weij voor op de wintermaanden. 

 

De Polderij

 

Bij De Polderij zijn sommige mensen blij als alle blaadjes nu eindelijk van de bomen zijn gevallen. Vrijwilligers Diana en Simon vegen nu al weken ons stoepje schoon. En wat zijn wij daar gelukkig mee 😁 Ondertussen is Joop begonnen met de realisatie van het tuinplan. Doelstelling is om De Polderij tuin deze winter ’te modelleren’ zodat we een startpunt hebben om de vergadertuin verder te laten groeien en bloeien.

 

Natuurkunst

Bij ons binnen groeit en bloeit het al! De kunst van Jo & Josie prijkt alweer bijna 3 maanden aan onze muren en we nemen er met pijn in het hart afscheid van. De kleurrijke Verfdingen van Jo & Josie maken plaats voor de sprookjesachtige schilderkunst van Sofia Ramselaar. In De volgende Polderin onthullen wij Sofia’s expositie op onze locatie. Voor nu, nog even nagenieten van de prachtige foto’s die Josie zelf van hun werk in De Polderij heeft gemaakt:

 

 

Herfststorm

Terwijl Amsterdam haar lippen net drooghield en het er in Den Haag heftig aan toe ging, viel de impact van storm Ciaran bij ons gelukkig mee. Er is 1 oude kersenboom gesneuveld – welke haar bestemming op de stapel voor de vuurplaats heeft gevonden. De impact was echter groter: filmvoorstelling ‘The Call of the Wisdom Keepers’ werd afgeblazen in verband met de slechte weersvoorspellingen. De vertoning is uitgesteld naar 14 december en er zijn nog een paar plekken beschikbaar:

 

Kiva documentaire ‘The Call of the Wisdom Keepers’ is gefilmd door Marijke Kodden. Wij stellen onze locatie gratis als ‘filmlocatie’ ter beschikking voor deze mooie vertoning. De avond wordt georganiseerd op initiatief van Mireille Hollaar vanuit haar Stichting Zelfvoorzienende Leefhectaren. De kosten a € 19,60 per persoon komen ten goede van de organisatie. Je kan je hier aanmelden:

2 nov: 'The Call of the Wisdom Keepers'

 

Wilde kruidencursussen 2024

Onze kruidenheks: Janneke van Ruijven, sloot de Wilde Kruiden Cursus van de Herfst op onze cursuslocatie af met een smakelijke potluck. Wij mochten mee proeven en dat was niet verkeerd 😋 Daarmee zitten de Wilde Kruiden Cursussen er voor dit jaar op. Je kan je nu al inschrijven voor de Wilde Kruiden Cursussen van 2024. Dat kan zowel voor 1 seizoen, als voor 3 seizoenen. Wees er snel bij want dit jaar was alles ruim van tevoren vol geboekt. Benieuwd hoe anderen de cursussen hebben ervaren?

 

 

 

Weij

 

De Groentemeester

Bij De Groentemeester wordt vandaag de laatste oogst van het land gehaald. Na een rijk oogstseizoen, gaat de zelfoogsttuin nu echt in winterrust. Daar is de afgelopen tijd al hard aan gewerkt: een deel van de bedden is winterklaar gemaakt en dat gaat nu ook met de laatste bedden waar nog van geoogst is gebeuren. Ondertussen hadden de hardwerkende vrijwilligers ook nog tijd om het speelhuisje bij Weij in elkaar te zetten. En De Groentemeester heeft de wilgen geknot! Van de takken is een prachtige houtwal gemaakt die het speelhuisje van de slootkant scheidt. Zo kan je komend oogstseizoen met gerust hart uit met kinderen bij Weij (Bar).

 

De Groentemeester heeft zijn cijfers van het 1e seizoen gepresenteerd aan de oogstgenoten. En die zijn niet verkeerd: 65 oogstgenoten in jaar 1 en al 56 mensen op de wachtlijst. In jaar 2 zijn er meer plekken dus Groentemeester Remko gaat de nodige mensen op de wachtlijst blij maken. Ook leuk: De Groentemeester is tegenwoordig op Instagram te volgen.