De Polderij in quarantaine

Een onaangename kriebel in je buik direct na de aankondiging, gevolgd door een gevoel van onwerkelijkheid, vervolgens besef dat nu toch echt, om de volgende ochtend weer wakker worden met ‘er was toch iets onaangenaams…’

 

 

Opgesloten

Tom testte vlak na de Sint positief op corona. Was er gelukkig maar een beetje ziek van. Moest echter wel in quarantaine. Cocoonen met het hele gezin. En dan heb je ineens niet zoveel aan een vergaderlocatie aan huis. Gelukkig draaide Joop zijn handen niet om voor weer eens 2 dagen broodjes smeren. En hij kreeg geweldig hulp van gastvrouw Nathalie. Samen draaiden ze De Polderij met als resultaat tevreden gasten. En daar gaat het om. Wat ontzettend tof dat we De Polderij nu met een goed gevoel uit handen kunnen geven.

Tom is inmiddels weer onder de mensen, de rest van het gezin mag – met enige mazzel – voor de Kerst weer naar buiten. In de tussentijd genieten we van de extra gezinstijd. Hebben we een waar Kersthuis bij elkaar geknutseld. Met besef van de impact van dit virus, op onze gezondheid maar ook op ons als sociale wezens, leven we enorm mee met iedereen die het minder gunstig getroffen heeft. Met als wens dat we dit hoofdstuk in 2022 met elkaar mogen afsluiten.

 

Coronaproof bedrijfsborrel

Onder genot van een hapje en drankje samen op locatie een bewogen 2021 afsluiten en een veelbelovend 2022 openen, doen we dit jaar weer intiem. Geïnspireerd door onze gasten hebben we na ons coronaproof Middag maal nu ook een coronaproof Bruisende borrelhap ontwikkeld. Voor iedereen een eigen plankje met lekkere Breinkost borrelhapjes. Met als bijkomend voordeel geen enkel risico dat je collega net dat ene lekkere hapje voor je neus weggapt.

 

Onze held(inn)en

Anna Filak maakt al 5 jaar de mooiste foto’s voor De Polderij. Naast dat zij 1 van de creatiefste mensen in ons warme netwerk is, heeft zij haar hart op de goede plek. Dit jaar rijdt deze stoere motormeid weer als 1 van Maxima’s helden rond, samen met haar vriendin Martyna. Zo tovert zij een lach op het gezicht van medeweggebruikers, met als doel een lach op het gezicht van kinderen met kanker. En zo bijdragen aan meer genezing. Wij vinden haar actie zó mooi en doen mee!

Roodkapjes

Ook 1 van onze gasten: de Roodkapjes, zetten wij graag in de (bijna!) winterzon. Want deze dames groeien en bloeien. En dat is goed want ze doen goed! De Roodkapjes helpen mantelzorgers een goede balans vinden tussen zorg voor de ander en zorg voor zichzelf. De manier waarop ze dat doen – door je mee naar buiten te nemen – vinden we fantastisch. Samen met andere mantelzorgers leren ontspannen in het groen. Daar heb je wat aan! Hou ze in de gaten, deze goed gemutste dames. Heel aardig om te volgen op insta. En zo kun je gelijk zelf ook een steentje bijdragen: door te helpen zo veel mogelijk mantelzorgers te bereiken. Al een Roodkapje gevonden? (zie foto) Tag ze op social media en help een mantelzorger!

 

Polderaars

Vanaf eind augustus tot medio november is ons team flink gegroeid. Zo kwam het dat wij een paar weken geleden niet met z’n 2tjes de ontwikkelingen bespraken. We zaten tijdens onze allereerste ‘ontwikkelbijeenkomst’ om tafel met wel 6 Polderaars! 4 keer per jaar organiseren wij zo’n bijeenkomst. Met aandacht voor ons eigen welzijn, vitaliteit en bevlogenheid, alsmede vitaliteit van De Polderij. De 1e stond vooral in het teken van elkaar beter leren kennen. En dat is gelukt! Wat een leuke mensen hebben we om ons heen verzameld. Een dijk van een team. Enne, alvast een kleine vooraankondiging: begin volgend jaar komt er een plekje vrij… Dus heb je ambities als gastheer of -vrouw? Bel of mail ons en we vertellen je graag meer over onze aankomende vacature!