Geboren, herboren en grondboren

We zijn er weer en dat is heerlijk. Want wat hebben Weij een hoop te vertellen! Hopelijk heb je een goede zomer genoten. Niet? Maak er dan zeker een mooie nazomer van. Door een keer deel te nemen aan de nazomer activiteiten bij Weij Bar bijvoorbeeld. Of door je vergadering, training of een duurzaam teamuitje bij De Polderij te plannen natuurlijk! Want je kan nu de hele week bij ons terecht: van maandag tot en met vrijdag bij De Polderij en op zaterdag en zondag bij Weij. Heb je daar allemaal geen tijd voor en vind je het wel leuk om ons een beetje te volgen? We zijn er vanaf nu dus ook weer digitaal 😉 Dus kom, De Polderin!

 

Geboren

Op 8 juni zijn Tom en Joyce papa en mama geworden van een prachtige zoon: Fern. Fern doet het fantastisch, slaapt goed, eet goed, groeit goed. Ook Joyce is alweer lekker op de been en staat geregeld bij Weij of in De Polderij. De hele familie is enorm verwend met veel groen, handgetekende geboortekaartjes, een op hout gedrukt naambordje, allerlei lieve wensen en leuke bezoekjes. Bedankt allemaal!

 

Ontdek na de foto’s wie er is herboren en wat we van plan zijn met grondboren ↓

 

Herboren

De Polderij is na de zomerstop weer helemaal opgepoetst en de Polderaars koken en bakken zich suf om aan de aanvragen in september en oktober te voldoen. Want de agenda is weer goed gevuld met mooie evenementen op onze buitenlocatie. We hebben er allemaal heel veel zin in! Om vast in de stemming te komen, hadden we op 26 augustus zelf een duurzaam teamuitje. We zijn gaan schapen hoeden bij herder Ing, we hebben Voedselbos Vlaardingen verkend en we hebben heerlijk geluncht bij onze collega’s in Vlaardingen.

 

Kippenavonturen

We meldden een paar weken geleden dat ons kippenvolk 2 dames rijker is. Muffin en Mollie doen het goed: ze hobbelen steeds meer mee met de toom en groeien op tot een stel goed gevederde kippen. Dat laatste geldt niet voor de hele toom: onze meest bejaarde dame draagt momenteel een zadeltje. Zij was favoriet van onze haan en dat deed haar vederdek geen goed. Een op maat gemaakt zadeltje moet haar rug beschermen. De kippen zijn tegenwoordig veelal te vinden in het ‘bos’ onderweg naar De Polderij. Hier kunnen ze heerlijk scharrelen en zo blijft ons terras vrij van kippenpoep én vliegjes. In het bos vonden wij een paar weken geleden ook een nest met eieren. We waren ons Madeliefje al een paar dagen kwijt en zij bleek druk in de weer. De eieren hebben het helaas niet gered. Madeliefje zelf lijkt er gelukkig weinig last van te hebben en is weer vrolijk onder de rest.

 

Paddenstoelen

We ontmoeten Jan. En Jan heeft een prachtig boek. Over paddenstoelen. En niet zomaar over paddenstoelen. Over alle paddenstoelen die hij de afgelopen jaren tijdens morgenstond in onze omgeving heeft gefotografeerd. Dat vonden wij zo vet, dat we vroegen om een exemplaar van zijn boek. En dat heeft Jan gemaakt. Speciaal voor De Polderij. Je kunt het bewonderen op onze groene locatie.

Grondboren 😀

Grondboren? Jazeker, bij Weij mag je in september in de grond boren! Weij heeft een super leuk nazomer programma met activiteiten voor groot en klein. In augustus kon je al circuskunsten vertonen, pruimen plukken, op bijenles en veldboeket binden. De komende tijd staat er nog van alles op het programma: van yoga in de Weij, tot een Wollige workshop, tot natuurproefjes – waarbij je dus een heus bodemonderzoek mag doen! Het volledige programma vind je hier voor augustus en hier voor september.

 

Bij Weij

Weij Bar is op 20 mei open gegaan. Het was een onstuimige tijd met de geboorte van de kleine man op 8 juni. Vanaf juli zijn Tom en Joyce in gelegenheid om zelf liefde te stoppen in Weij en dat is heerlijk! Er komen zo ontzettend veel leuke, lieve en mooie mensen langs. Zelfoogsttuin De Groentemeester maakt het feest meer dan compleet. Niet alleen omdat het er prachtig uitziet bij Weij. Ook omdat nu al 60 enthousiaste oogstgenoten en nog eens 10 zomer-oogstgenoten zijn aangesloten. Bovendien plukt Weij Bar letterlijk de vruchten van De Groentemeester: voor de verse thee, salade, pesto, quiche, fruitspiesjes en meer. Sinds kort plukken Weij en De Polderij ook bloemen bij De Groentemeester. En dus vind je de eetbare bloemenpracht als decoratie op je lekkers bij Weij Bar. Wist je trouwens dat je voor maar €1,00 per steel zelf de mooiste zonnebloemen, amarant, goudsbloemen, zonnehoedjes, dahlia’s en meer kunt plukken? Omdat De Groentemeester overvloedig oogst, kan je op dit moment zelfs op maandag, vrijdag en zaterdag je onbespoten groenten komen oogsten, zonder oogstgenoot te zijn. Weij Bar is open op zaterdag van 11-16u en op zondag van 12-16u.

 

Wilde Kruidencursussen 2024

Janneke van Ruijven’s Wilde Kruidencursus groeit en bloeit. Alle 3 de seizoenen van 2023 zitten vol. Gelukkig start Janneke volgend jaar weer 3 nieuwe cursussen! Dus wil je meer weten over de natuur, haar pracht en geneeskracht, geef je snel op want – de ervaring leert – de cursus is zo vol! Hier vind je alle informatie.