Liefde hangt in de lucht!

 

 

Groene knoppen in de bomen, lammetjes in de wei, vroege bloeiers tussen het gras. De lente hangt in de lucht. En dat niet alleen… We zijn ons aan het voorbereiden op een seizoen vol romantiek. Voor het eerst maken we ons op voor een waar bruiloftsseizoen! 

 

In het echt

Alweer bijna 3 jaar terug, in 2019, gaven Tom en Joyce elkaar op eigen erf het jawoord. Een onvergetelijke dag met lieve mensen, overal bloemenpracht, verrassende culinaire hoogstandjes en een knallend feest. In de openlucht. Tom en Joyce besloten om deze wonderlijke gebeurtenis op onze mooie plek te delen. In verband met corona zijn de huwelijken en partnerschappen op onze trouwlocatie de afgelopen 3 jaar echter klein gebleven. Dit jaar is dat anders! Onze agenda staat van mei tot september bol van de wonderlijke dagen. Het lijkt misschien wat vroeg, maar we zitten al volop in de voorbereidingen. Wie komen helpen? Wat is er voor lekkers in het seizoen en wat komt er voor moois uit de keuken? Hoe versieren we duurzaam en feestelijk? De voorbereidingen brengen ons heerlijk in de stemming voor alle feestelijke romantiek!

 

Verfdingen

Romantiek knalt nu trouwens letterlijk van onze muren! Wat een adembenemende expositie stelden kunstenaarskoppel Jo en Josie met hun verfdingen samen, hier op onze locatie in het groen. Het ligt er dik bovenop en is het bewonderen meer dan waard. Kom je langs? Laat het ons even weten!

 

Cress

Met de nodige bruiloften in het verschiet, zijn we onszelf culinair aan het uitdagen. Zo heeft Tom een 2e barbecue gekocht om alle gasten van geroosterd, gegaard en gerookt lekkers te voorzien. Ook experimenteren we met nieuwe producten. We vielen met onze neus in de boter toen we een tweedaagse voor Koppert Cress mochten verzorgen. Ze vonden het hartstikke leuk als we met hun eigen producten zouden werken en dat lieten we ons geen 2e keer zeggen! Van ontbijt, tot lunch, tussendoortjes en private dining. We hebben ruimschoots bijzondere cressen en vrolijke eetbare bloemen gebruikt op onze culinaire vergaderlocatie. Het was een waar smaakavontuur en we zijn verrast, enthousiast over de feestelijke producten.

Tuinplan

Na een korte winterstop, zijn we weer fijn in de tuin aan het werk. Nu eerst een beetje puinruimen (takken, bladeren, houtsnippers, jonge brandnetels). Dan kunnen we straks opbouwen. Want de tuin gaat op de schop! We gaan onze moestuin een betere, zonnigere bestemming geven. Wat ruimte biedt voor een heel ander tuinplan. We hebben Remko, onze Groendoenerij, gevraagd om een ecologisch ontwerp voor onze tuin te maken. Afgestemd op de omgeving, onderhoudsvriendelijk, eetbaar. Met ruimte voor mens en dier. Remko heeft op een regenachtige ochtend uitgebreid staan inmeten en is nu aan het ontwerpen geslagen. We zijn benieuwd naar het resultaat voor onze buitenlocatie!

 

Schaapjes op het droge

De oplettende passant heeft het al gezien: er staan schapen in de Weij! Schaapsherder Pieter Dekker verzorgt regelmatig de workshop Samen schapenhoeden voor onze gasten. Zijn ruim 300 Groot Heideschapen begrazen uitgebreid natuurgebieden in het Westland. En nu dus ook in Midden Delfland. Pieter heeft een kudde rammen bij ons ondergebracht, die daar heerlijk de boel kort en klein wieken. Alleen heren? voorlopig wel: de ooien zijn aan het lammeren.

 

Even opladen

Even opladen? Dat kan bij ons! En binnenkort kan je ook je elektrische auto bij ons opladen! We zijn er al sinds onze opening mee in de weer. In april gaat het dan eindelijk gebeuren: we krijgen een elektrische laadpaal! Tom heeft een mooi houten exemplaar uitgezocht, helemaal in stijl. Opladen? Reserveer wel even van tevoren – we hebben in beginsel nog maar 1 laadpaal waar we zelf ook zo nu en dan gebruik van maken 🙂

 

Werken bij…

We zijn flink aan het uitbreiden, zowel in de keuken als aan de voorkant. We vormen een uitgebreid team van leuke gastheren en gastvrouwen en ook in de keuken zijn een aantal nieuwe koks begonnen. 1 keer per kwartaal nemen we met elkaar de tijd voor ontwikkeling, persoonlijk en organisatorisch. Dit keer hebben we een bijzonder creatieve communicatieoefening gedaan en we blijken wat tekentalent in ons midden te hebben (zie foto). Ook hebben we deze maand afscheid genomen van onze stagiaire Joumana. Gelukkig komt ze terug: Joumana komt ons team versterken bij bruiloften en partijen! We zoeken nog iemand op vaste basis: voor een dag of 2 per week en mogelijk meer in de toekomst. Weet jij iemand?

 

Ben of ken je een gastheer, -vrouw, kokkin of kok met ambitie? Deel dan zeker onze vacature

Stuur door
Deel
Deel