Huisgemaakte honing

Alleen Maatwerk voor onze honing 🍯

 

Maatwerk Autisme

Stichting Maatwerk Autisme heeft voor onze huisgemaakte honing speciale presentatieplankjes gemaakt. Want straks krijg je als gast van onze vergader- en evenementenlocatie in de natuur een heus theebuffet. Met 6 biologische theesmaken en een kruidentuintje en 3 soorten huisgemaakte honing om je kopje thee verder mee aan te kleden.

3 soorten honing 

Ons honingassortiment bestaat uit lentehoning (lindehoning, gezien de nabijgelegen lindelaan), zomerhoning en boshoning. Waarbij de eerste 2 van eigen erf komen.

2 bijenfamilies

Op eigen erf produceren wij honing met dank aan Bij de buytebij. We begonnen klein, met 2 korven. Inmiddels is 1 korf uitgegroeid tot een heus bijendorp. Van deze bijen oogsten wij ieder jaar wat honing – met respect voor de bij – alleen wat ze zelf niet nodig hebben in de wintermaanden. Onze imker voedt de bijen niet met suikerwater, zij genieten hun eigen, welverdiende honing. De andere korf blijft klein. Dit is een traditionele korf en daar kan je niet van oogsten. Wel leuk om naar het hardwerkende volk te kijken tijdens je brainstorm, training of vergadering. De korf staat namelijk pal voor het raam van onze grootste vergaderruimte, de Schuur. Het is niet alleen maar een blikvanger (zie achtergrond foto) hoor, deze bijtjes werken ook hard om onze tuin te bestuiven!