Constructief en prettig overleggen met de CONSENT-methode®

We hebben allemaal te maken met overleg en afstemming met anderen. In je gezin, op je werk, bij de vereniging. Niet altijd even leuk, door: weerstand om tot oplossingen te komen, oeverloos gepraat zonder besluiten te nemen, de rondvraag die veel te lang duurt, mensen die te lang praten en zichzelf voortdurend blijven herhalen…Vergaderen kan gelukkig ook leuk en effectief. Dat de ruimte, een andere plek, je hierbij kan helpen, daar weten wij alles van. Er is ook een overlegstructuur die je kan helpen vergaderen weer leuk te maken. En deze effectieve methode kan je binnenkort eigen maken hier op De Polderij! 

De CONSENT-methode® is een overlegstructuur die geschikt is voor zowel teams en organisaties als voor gezinnen.

  • De werkwijze maakt vergaderen waardevol, effectief en verbindend.
  • De methode faciliteert gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid.
  • Vanuit die gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid ontstaat juist ook vrijheid.
  • De structuur van de bijeenkomst zorgt dat iedereen betrokken is en er aan het eind geen verrassingen meer tevoorschijn komen.
  • De rondes waarin we werken zorgen dat we naar elkaar luisteren, niet door elkaar heen praten en samen stapsgewijs naar een besluit toewerken.
  • Met als versnellend resultaat dat de besluiten die we nemen gedragen zijn door alle deelnemers. In het overleg zelf nemen we tijd om tot een gedragen besluit te komen, om van daaruit de versnelling te gaan ervaren: samen gaan voor onze gezamenlijke doelen.

En als hierdoor de hoofden écht dezelfde kant op staan voorkom je vervelende situaties, zoals weerstand, brandjes moeten blussen en gefluister bij het kopieerapparaat. Ook in je gezin kan iedereen zich na deze rondes committeren aan deze afspraken, omdat iedereen zich écht gehoord voelt en het samen eens is geworden.

Op 11 en 27 september kun je hier op De Polderij alles leren over de CONSENT-methode®. In de training maak je de benodigde tools voor effectief samenwerken eigen met hulp van thema’s die je zelf inbrengt.

Kosten voor zzp/particulier is € 325,00 excl. btw. Als je werkgever betaalt, is het € 475,00 excl. btw. Daarbij is het materiaal inbegrepen, alsmede ons Middag malen lunchbuffet.

Adrian Roest is CONSENT-methode® Master en geeft met aanstekelijk enthousiasme training in de methode. De droom van Adrian is dat mensen verbonden zijn met zichzelf én de mensen om hen heen: “Omdat voor mij gelijkwaardigheid hierin een essentiële waarde is, ben ik zo enthousiast over de CONSENT-methode®.”