Vacature, feest en gratis de ruimte!

 

Wat is er weer een hoop gebeurd in 4 weken: het concept ‘Weij Bar’ is geboren. We zijn druk bezig met de invulling van de 1e Maassluise horecagelegenheid in de Aalkeet Binnenpolder. Daarmee hebben we ook onze 1e vacature! We ontmoeten allemaal leuke mensen: vooral nieuwe mensen bij Weij, en oude bekenden en nieuwe gezichten bij De Polderij. Want De Polderij bestaat 5 jaar! Reden voor een feestje én voor een reeks nieuwe ontwikkelingen. Ook aanleiding om weer eens gratis de ruimte weg te geven. Wie wil? En, mogelijk ook een nieuw gezicht voor jou: Yaël stelt zich in deze Polderin aan je voor. Heb je haar nog niet ontmoet? Dan is het hoog tijd dat je weer eens langskomt 😉 Kom, De Polderin!

 

 

Weij

 

Weij Bar

Nog eventjes… En Weij gaan open! Vanuit De Weij Bar geniet je vanaf mei koffie met huisgemaakt lekkers en je kunt bij ons terecht voor een goed belegd broodje. Het is geen rollende keuken geworden. De lieve vintage busjes die we vonden, waren al doorroest of zouden dit zeker worden na 2 jaar in weer en wind. De Weij Bar is weerbarstiger en minstens zo knus. Met de gemeente zijn we nog in overleg over de mogelijkheden voor een terras. We duimen dat dit mag, we zitten hier niemand in de weg en we hebben volop zon op een heerlijke plek. Duim je met ons mee?

 

1e vacature

Met de komst van Weij Bar, zijn we op zoek naar enthousiaste gastheren en -vrouwen. Daarmee is de 1e vacature voor Weij een feit! We hebben inmiddels kennisgemaakt met 4 leuke mensen en staan open voor meer. Ken je iemand of vind je het zelf leuk om bij ons aan de slag te gaan? Wij zoeken enthousiaste mensen met 💚 voor natuur & gastvrijheid, om onze gasten een warme, groene en culinaire ervaring te geven. Vang jij straks de eerste zonnestralen bij Weij? Stuur een mail naar info@depolderij.nl of bel ons via 010-3112284.

 

NL Doet

Onze verfklus op NLDoet was een succes! Op een zonnige zaterdag zijn we met 4 vrijwilligers aan de slag gegaan. Er is fanatiek geschuurd en we hebben een groot gedeelte van de container in de verf gezet, een hele verbetering. We hopen binnenkort nog de andere zijde mee te pakken. Veel dank aan onze vrijwilligers en 2 leerlingen van het Lentiz!

 

Frees voor nattigheid

De Groentemeester heeft een uitdaging aan alle nattigheid van de afgelopen weken. Voordat het nieuwe plantgoed de grond in kan, moet hij de bedden frezen. Daar moet de grond droog voor zijn. Afgelopen week was het een paar dagen nagenoeg droog en die kans heeft Remko met beide handen aangegrepen. Hij was tot zonsondergang bezig om zoveel mogelijk bedden klaar te maken. Dat is bijna helemaal gelukt: de sla, andijvie, broccoli, koolrabi en prei kan de grond in!

Er is meer goed nieuws: de 1e groenten ontkiemen (tuinbonen, radijs, spinazie en knoflook). En… De Groentemeester heeft het maximum aantal oogstgenoten voor jaar 1 bereikt 🥳 65 oogstgenoten oogsten dit jaar hun groente en fruit eigenhandig uit zelfoogsttuin De Groentemeester. Volgend jaar komen er naar verwachting nog 35 plekken bij.

 

Crowdfunding – tekenmoment

Ook de crowdfunding loopt op rolletjes. Met 20 crowdfunders bereiken wij nu 82% van ons doelbedrag . In totaal hebben we nu €164.000 gefinancierd gekregen. Van nog eens 5 mensen weten wij dat zij de crowdfunding aan het overwegen zijn. Gaan we het halen? Spannend!

Op zaterdag 1 april hebben wij een feestelijk tekenmoment. Zit de crowdfunding in je hoofd en heb je nog wat vragen, of is 1 april te vroeg? Geen probleem, de financiering vangt pas aan in oktober dus we houden nog even speling voor de laatste funders. En we staan er graag voor open om jouw vragen te beantwoorden.

De Polderij

 

5 jaar De Polderij

Op 20 maart bestond De Polderij 5 jaar! Dat wilden we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan, dus we vierden een feestje. Dit liep in zijn geheel niet op rolletjes… lees meer. Gelukkig zijn we voor onze gasten een beter georganiseerde feestlocatie 😉 Voor ons mocht het de pret niet drukken! We hadden allemaal fijne mensen om ons heen, zelfs de wethouder wipte nog even langs. Er was voor iedereen een momentje tijd. We zijn overladen met cadeautjes en gelukswensen. En we kijken ontzettend trots en blij terug op de afgelopen 5 jaar. Op naar de volgende 💪

 

Nieuwe ontwikkelingen

En daar gaan we voor! Want ook bij De Polderij zitten we niet stil… Zo heeft Tom het dak van de schuur ingezaaid. De 1e groene knopjes steken al voorzichtig hun kopje boven de grond 🌱 Voor onze brainstormruimte, de Rechter bovenkamer, heeft Joyce nieuwe stoelen aangeschaft. Uiteraard circulair. De Arpers zitten heerlijk en zien er stijlvol uit. De Op(knap)kamer wordt nog geschilderd en verwachten we over een paar weken te kunnen heropenen als gespreksruimte en intieme vergaderruimte. Ondertussen hebben we met het team een gezellige ochtend nieuwe Breinkost voor de lente ontwikkeld: groentebrood, paprika-cashewsoep, Franse groentecakejes en een frisse salade met selderij en noten. We sloten af met een proefsessie met bubbels en een knipoog naar ons 5-jarig bestaan 🥂

 

Gratis de ruimte!

Ieder jaar geven wij een groep gratis de ruimte. Heb jij in 2023 voor een bijzonder maatschappelijk of duurzaam initiatief van jouw ANBI een vergaderlocatie nodig? Schrijf ons aan: we stellen onze duurzame locatie graag ieder jaar een keertje kosteloos* open voor een mooi initiatief!

 

Ja! Geef mij gratis de ruimte!

 

*Wij stellen onze ruimte gratis ter beschikking. Kosten voor koffie, thee en andere Breinkost komen er nog bij.

 

Even voorstellen: Yaël

Hoi! Mijn naam is Yaël Voogd en sinds september ’22 ben ik onderdeel van het gezellige en warme team van De Polderij. Compleet blanco ben ik aan mijn Polderij avontuur begonnen. Spannend! Nog nooit eerder werkte ik in een soortgelijk bedrijf. Gelukkig werd ik rustig aan wegwijs gemaakt in de keuken en als gastvrouw. Alles was tenslotte helemaal nieuw voor mij. Hoewel… niet álles was nieuw. Ik ben vanuit mijn hobby voor bakken een eigen thuisbakkerijtje gestart: Yaël’s Bakery – Healthy Treats. Lekkers voor bij de koffie, glutenvrij en lactosevrij, zonder geraffineerde suikers. Ik kan dus ook bij De Polderij mijn draai wel vinden met het bereiden van allerlei lekkers in de keuken. Inmiddels zijn we alweer ruim een half jaar verder en ben ik helemaal op mijn plaats. Wie weet zien we elkaar binnenkort, dat zou leuk zijn!

Meedoen?

We krijgen regelmatig de vraag of en hoe je mee kan doen. Dat vinden we te gek want de maatschappelijke component staat centraal bij Weij. Weij is ook van jou. Hoe? Je kan oogstgenoot worden, meehelpen als vrijwilliger en je kan Weij crowdfunden.

  1. Wordt oogstgenoot: van mei tot oktober zelf je groenten oogsten. Vers, lokaal en met liefde grootgebracht. Je kan je nu al inschrijven om in mei 2023 oogstgenoot te worden: www.degroentemeester.nl.
  2. Werk mee als vrijwilliger: we gaan met een enthousiaste groep vrijwilligers samen aan de slag in de zelfoogsttuin en in het voedselbos. Voor iedereen die het heerlijk vindt om lekker met de handen in de aarde te werken.
  3. Investeer als crowdfunder: we zetten Weij, net als De Polderij, deels op met crowdfunding. Dit houdt in dat wij aan de ‘crowd’, de mensen, vragen om financieel te investeren in Weij. Dat is gaaf, want je draagt bij aan een bijzondere plek. Je ontvangt 4 % rente op je investering. Je krijgt een cadeau in de vorm van een echte Weij-ervaring (denk aan een lunch, een oogstabonnement of een overnachting in een natuurhuisje). En je kan, naast de rente, zelfs voor een stukje in de winst delen.

2 comment on “Vacature, feest en gratis de ruimte!

  1. Ik zou heel graag een keer een ruimte willen gebruiken voor een ‘vrouwencirkel’ voor vrouwen die een miskraam of verliesgeboorte hebben meegemaakt. Helaas doet de link het in de nieuwsbrief niet.

Reacties niet toegestaan.