4 september 2021: ‘Proef de Natuur!’

 

Fiets, proef en speur jij mee? Op zaterdag 4 september kan je hier letterlijk de natuur proeven! Met nog 3 andere Maassluise natuurlocaties doen we mee aan Fête de la Nature 2021

 

2 fietstochten

Er zijn 2 ‘Groene Fietsroutes’ beschikbaar. Beiden vanaf 2 mogelijke startpunten in Maassluis: aan de westkant, bij het Duurzaamheidscentrum of aan de oostkant, hier bij de Polderij. Beide routes doen 4 natuurlocaties aan en eindigen bij natuurspeeltuin Avonturis.

  1. Groene route Maassluis – 9 km. Dit is de meest directe route langs de groene stops. De routs voert langs bomen, water en parken
  2. Polderroute Maassluis-Maasland – 22 km. Deze route gaat via Midden-Delfland, langs- en door de polders van Maasland.

 

 

Speuren

Op alle locaties is er vermaak (zie hierna). Ook is er een overkoepelende speurtocht voor kinderen. Met de oplossing van de speurtocht kunnen de kinderen bij Avonturis een kleine beloning ophalen.

 

 

Natuur Proeven!

Op 4 natuurlocaties in Maassluis maak je kennis met lokale producten en zijn er activiteiten voor jong en oud. Je kan hier dus een duurzaam hapje meenemen voor je picknick (of een complete picknick*). Of gewoon iets van huis meenemen.

 

1. Duurzaamheidscentrum
In de Ontdektuin prikkel je al je zintuigen. Verwonder je over de natuur, voer een spannende natuuractiviteit uit en stel je eigen kruidenmix samen voor een verrassend kopje thee.

 

2. Maatwerk Moestuin
Kom proeven van de fruitbomen en andere oogst uit de Maatwerk Moestuin in Wilgenrijk. Vrijwilligers, begeleiders en mediënten van Maatwerk Autisme werken samen aan het verbouwen van groenten, fruit en kruiden. Op 4 september koop je hier streekproducten in de winkel, is er limonade en een kopje koffie of thee.

 

3. De Polderij
Imker Wilko Post van Bijdebuytebij vertelt je van alles over bijen, bestuiven en honing. Wist je bijvoorbeeld dat ieder bijenvolk een eigen karakter (temperament heeft)? Wist je dat de omgeving en het seizoen invloed hebben op de smaak van de honing? En dat lokale honing helpt tegen pollenallergie?
Je kan Wilko’s honing kopen, alsmede huisgemaakte jam, chutney en vlierbloesemlimonade. Ook kun je op 4 september een veldboeket van Marjo kopen, en er zijn leuke activiteiten voor kinderen. Trek gekregen? Geniet een kopje koffie van Ief en Ido, met huisgemaakte koek.

Knappe Zak!

*Grotere trek? Meld je van tevoren aan voor een uitgebreide ‘Knappe Zak’ en haal je complete picknickmand gewoon op bij De Polderij. Keuze uit:

  • een luxe streekproeverij met seizoensgebonden soep, quiche, salade en belegde broodjes voor € 18,50 p.p.;
  • of een lekker broodje lokaal, bestaande uit 2 rijkelijk belegde minibroodjes voor € 8,50 p.p.

 

4. Avonturis
De Maassluis natuurspeeltuin is het eindpunt van je fiets- en speurtocht. Alle locaties bezocht? (‘Proef de Natuur!’-stempelkaart vol)? Haal hier je prijsje af!

Verder natuurlijk alle ruimte om de Natuur te Proeven, te genieten van jullie picknick en te spelen in de natuurspeeltuin.