Pikorde

We hebben een gast, of misschien wel een nieuw kippetje, in onze vergadertuin. 

Gast
Laat in de avond kregen wij een berichtje vanuit onze buren, Scouting Karel Doormangroep: of wij een kippetje kwijt waren? Toevallig had Joyce de kippen net geteld (iedere avond doen we dat) en nee, er zaten er bij ons gewoon 3, plus 1 haan, op stok. Handig om haar toch even te vangen en langs te brengen – het stikt hier van de vossen dus ons hok is een veiliger onderkomen.  Niet veel later kwamen de handige scouts aan met een doos met daarin een heel klein kippetje.

 

Pikorde

En tja, dan ontstaat er een nieuwe pikorde. Het leven van een nieuw (en stuk kleiner) kippetje gaat helaas niet over rozen. Haan Marshall en onze grootste kip, Jet, maken het haar beslist niet makkelijk. In het hok hebben we een schuilplaats voor haar gecreëerd en daar maakt ze dankbaar gebruik van. Verder scharrelt ze inmiddels graag – in haar eentje – door de tuin van onze vergaderlocatie. Ze is handtam, vliegensvlug, en gaat – als het haar lukt – ook al zelf op stok.

 

Thuis

Wij zijn hartstikke benieuwd waar ze vandaan komt, of ze een gast is, of een nieuwe dame in de toom. Wij vermoeden dat het gaat om een (nog jonge) Sussex. Laat het ons vooral weten als je een vermoeden van haar thuis – of anders een leuke naam – hebt.