Pareltjes in De Polderij

Na Mary Verloop’s najaarsexpositie om verliefd op te worden, geven wij ruimte aan abstracte kunst op onze groene locatie. Conny Sinterniklaas experimenteert er levendig op los met haar schilderijen en dat resulteert in ware pareltjes.  

Voor haar kunst maakt Conny gebruik van de textuur en het verloop van de materialen. Soms laat zij dit bewust aan het toeval over, andere keren oefent zij meer invloed uit. In ieder geval is ieder object uniek – zelfs voor Conny is het vaak verrassend hoe het schilderij in wording zich ontwikkelt.

De kenmerkende “pareltjes” in Conny’s schilderijen ontstaan door een methode genaamd ‘acryllic pouring’. Het resultaat is kleurrijk, levendig en buitengewoon organisch. De strepen in Conny’s schilderijen nemen je mee in rust van de kust. De bubbels, pareltjes, doen denken aan het natuurgeweld in een woeste zee of een vulkaaneruptie.

Conny Sinterniklaas is geboren in Rijsoord, een van oudsher bekend schildersdorp net buiten Ridderkerk. In 2011 is zij zelf begonnen met schilderen en in de loop der jaren heeft zij een eigen stijl ontwikkelt. Meer informatie over Conny en haar pareltjes vind je op haar website. Conny exposeert in De Polderij tot half maart.