Groen! (licht) 🍀

 

We hupsen op en neer 🐰 Gelukkig meer op, dan neer – met hier en daar een beer. Er gebeurt zoveel momenteel, we hebben elke dag wel een nieuwtje. Het voordeel van 1 keer in de 6 weken De Polderin, is dat de meeste brandjes geblust zijn en dat de leukste dingen overblijven om te delen. Dus kom, De Polderin!

 

 

Vers! uit De Polderij

 

Groene trainingslocatie

Mira en Joyce zijn creatief bezig geweest in onze trainingsruimte: de Schuur. Hier prijkt nu een metershoge moswand aan de muur. Wat heerlijk om samen te doen. En wat is het gaaf geworden. Doel was, naast vergroening, een verbetering van de akoestiek. Of dat doel behaald is? Dit checken we de komende tijd bij de gasten van onze groene trainingslocatie. In ieder geval heeft de 1e Haka workshop al plaatsgevonden in deze trainingsruimte. Haka? Wat is dat? Haka is een ceremoniële dans van, onder meer, de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. De dans wordt breder ingezet en nu dus ook steeds vaker zakelijk. Hier een voorbeeld van Haka in de sport. Je begrijpt, wellicht is een beetje galmen hier wel wenselijk 😜

 

Polderaar paspoort

De prachtige foto’s die Daniel (Voldaan Media) maakte van onze Polderaars, vind je op onze website. Daniel maakte nog meer foto’s en die zijn lekker explosief geworden. Zoals aangekondigd, publiceren we deze pareltjes hier, in De Polderin. Want ze nodigen uit tot een verhaal. Gastvrouw en bedrijfsleidster Mira bijt de spits af.

Mira

Passie: Koken voor vrienden en familie, met een muziekje aan natuurlijk.

Talent: Zien wat andere mensen nodig hebben.

Favoriete gerecht: Alles mediterraans! Vooral als er feta in zit 💜

Lievelingsplek in het groen: Als bomen dieren waren, dan is een treurwilg mijn spiritanimal! En van bloesem word ik heel erg blij.

 

Brandjes blussen?

We hadden een ontwikkeldag met het team. We begonnen met een stukje gastbeleving. Daarna was het tijd voor een lesje bhv, compleet met brandoefening! We ontdekten dat de ‘vuurplaats’ geen goede verzamelplek is. We deden een rondje brandblussers en sloegen ook de ehbo-koffer niet over. Nu we deze weten te vinden, was het tijd voor een lesje snijtechniek van chef Mira. Ook hebben we geoefend met lopen met een vol dienblad, borden uitlopen en een tafel uithalen. Een geslaagde ochtend!

 

Beestenboel 🐔🐇😽

Snufje… niets

Er hebben zich 2 mogelijke partners voor Snufje aangediend. Pepper, wat wij heel leuk vonden: ‘Snufje Pep(p)er’. En een prachtige Vlaamse reus. Ondanks dat de laatste dame wellicht een maatje te groot is, en Pepper hoogbejaard, vinden we het toch spannend om een vruchtbaar vrouwtje bij Snufje te zetten. We moeten dus waarschijnlijk nog een tussenstap nemen om Snufje te bekoren. We zijn hierover met hem in gesprek. Wordt vervolgd…

 

Eieren

Onze dames leggen er vrolijk op los. Een luxeprobleem gezien de PFAS kwestie. We serveren de eitjes nu niet aan onze gasten. Zelf nemen we wat meer ‘risico’ maar ook wij hebben een eiertax. Dus wat doen we met al die eitjes?? 🐣

Weij

 

Logo

Hij is af 🥳  In deze animatie onthullen Weij ons logo:

 

Heropening Weij Bar

Op 11 mei gaat Weij Bar weer open! We openen het oogstseizoen met een vrolijk Lentefeest. Hierover binnenkort meer. Na 11 mei zijn de openingstijden als volgt:

 • zelfoogsttuin De Groentemeester is open op woensdag van 12-17u, vrijdag 12-17u en zaterdag 10-16u.
 • Weij Bar gaat dit jaar ook open op woensdagmiddag, van 12-16u. Daarnaast kan je bij onze groene koffiebar terecht op zaterdag van 10.30-16.30u en op zondag van 12-16u.

We zijn druk in de weer met een mooi activiteitenprogramma rondom Weij. We kunnen vast bekendmaken dat De Groentemeester iedere 3e zaterdag van de maand een rondleiding verzorgt. Dat er maandelijks yoga in de Weij is. Dat we op 22 juni een heerlijk midzomerfeest vieren. Dat we weer bijenworkshops organiseren, er een aantal middagen vrolijk op los knutselen en groene activiteiten organiseren rondom nationale buitenspeeldag (12 juni) wereld milieudag (5 juni), vaderdag, moederdag en meer. Hou de Facebookpagina van Weij in de gaten voor de agenda.

 

Donaties Voedselbos

We hebben begin 2024 van maar liefst 4 partijen een bijdrage aan Voedselbos Weij mogen ontvangen:

We zijn nog in gesprek met 3 partijen. Mede om een deel van de kas te financieren. Deze krijgt, samen met een educatief minibos, een functie voor natuur- en milieueducatie (NME). Ook zal de kas ruimte bieden aan verschillende maatschappelijke initiatieven. Ten slotte dient de kas voor opkweek van gewassen voor het bos en de zelfoogsttuin. Dit najaar gaan hoe dan ook bomen de grond in!

 

De Groentemeester

De Groentemeester is al druk in de weer met de voorbereidingen voor het oogstseizoen. De meeste zaden zijn binnen, de laatste palmkool is gerooid en de knoflook staat al in de grond. Groentemeester Remko heeft er weer veel zin in, alsmede de vrijwilligers die helpen de zelfoogsttuin weer tot bloei te laten komen. Dit jaar biedt De Groentemeester ook opleidingsplaatsen aan nieuwe tuinders: zie hier de vacature. Delen = 💚

2 comment on “Groen! (licht) 🍀

 1. Beste Joyce,

  Hoeveel eitjes moet je per week zien te slijten? Ik zelf ben niet zo bevreesd voor Pfas (dat zal vast niet het enige risico zijn hier in de Rijnmond) en wij kunnen wel 15-20 eitjes aan per week. Kan dat? En wat kosten ze dan?

  Hartelijke groeten,
  Joost Husslage

  1. Hoi Joost, wat leuk! Ik weet niet of onze kippen dat redden (15-20 stuks). Maar je mag zeker wekelijks een doosje komen halen. Ze zijn (op de eitjes van 1 kippetje na) aan de grote kant en kosten € 0,40 per stuk. Liefst je eigen doosje mee maar we hebben hier ook nog wel wat doosjes staan. Groeten! 🐔

Reacties niet toegestaan.