Kippen van de leg

Van de leg

Sinds de geboorte van Mare, de dochter van Tom en Joyce, zijn onze dames van de leg. Het begon met 1 broedse dame, daarop volgde er al snel nog 1. Met grote moeite kregen wij de eitjes onder deze dames vandaan. Want kuikentjes grootbrengen zien wij nog even niet zitten – we moeten nog wennen aan de kippen! Joyce voelde zich met haar zwangere buik wel ontzettend schuldig naar de broedse dames in kwestie. Heel naar om dan eitjes weg te halen, deze klus bleef in het vervolg voor Tom bewaard. Totdat… de dames spontaan in staking gingen.

Babynieuws

Op maandag 9 maart is Mare al vroeg in de ochtend geboren. Vrijwel direct na deze gebeurtenis staakten Jet, Anne-Marie, Kato en Pluim al hun legactiviteiten. Prompt bleven zij, onder leiding van Marshall, ook liever veilig binnen. Tom daagde ze uit hun veilig onderkomen met lieve woorden, zaden en meelwormen. Zodra het voer op was, doken ze echter weer alle vijf hun hok in.

 

Houtwal

Omdat we dachten dat het mogelijk angst voor loslopende honden zou zijn, heeft Joop een beschermend houtwalletje achter het hok gemaakt. Deze ingreep lijkt vruchten af te werpen: al 2 dagen scharrelen Marshall en de dames weer voorzichtig in de vergadertuin. Van eieren is echter vooralsnog geen sprake. Zou het dan toch een gerichte staking na al het vrolijke babynieuws zijn??