GROOT & klein

Zoals de Lente vordert, gaat ook de wereld weer open: langzaam maar zeker. Wij hielden een Grote schoonmaak voor de Grote drukte. Ook hadden we 3 keer lief, klein nieuws in mei. 

 

Grote schoonmaak

We zagen een mooie gelegenheid voor een Grote schoonmaak van onze locatie. We hebben de hele keuken uitgekamd, alsmede de schuur en onze voorraadkasten. Joyce kreeg buikpijn van alles wat over datum bleek. Niet omdat ze ervan had gesnoept, wel om de verspilling 🙁  Gelukkig vonden we voor onze – net over datum – frisdranken een goed doel en kunnen we met een hoop waar nog prima in onze eigen keuken uit de voeten. Schoon, fris en opgeruimd maken we ons klaar voor de Grote drukte, want die ligt op de loer!

 

Grote drukte

De afgelopen weken heeft het hier namelijk flink geregend: telefoontjes, bezoekjes en emails welteverstaan! Er worden fanatiek vergaderruimtes gereserveerd voor juni, juli, augustus, zelfs al voor november. We signaleren een gezonde zin om weer bij elkaar te komen. En ook wij hebben er zin in! We merken wel dat de agenda snel volloopt. Dus heb je plannen voor een bijeenkomst? Plaats even een optie en we houden een plekje voor je vrij.

 

Vier Handen op 1 Buik

Toevallig op 25 mei om 21.20 uur ingeschakeld op NPO 3? De oplettende kijker heeft dan mogelijk een vleugje Polderij gespot! We waren namelijk filmlocatie voor het NPO programma ‘Vier Handen op Eén Buik‘, waarin jonge, aanstaande moeders zich voorbereiden op de komst van hun kindje.

Piep nieuws

Het is klein, het is donzig, het is geel en – pas op – het laat je hart smelten: ons kuikenwonder! Na 3 weken onwennig broeden, is het Jet gelukt: ze heeft een ei uitgebroed. Moeder en kuiken maken het goed. Terwijl Jet de omgeving nauwlettend in de gaten houdt, scharrelt het kleintje al vrolijk door het hok – nog even apart van de toom. Hennetje of haantje? Dat is nog even een verrassing. In ieder geval is het een vechter: 7 andere eitjes zijn niet uitgekomen. We waren ook min of meer verbaasd toen we ineens zachtjes gepiep onder moeders verenpak vandaan hoorden komen. Want er zijn gaandeweg wat eitjes gesneuveld en Jet heeft een keer een hele dag op het verkeerde ‘nest’ zitten broeden. Desondanks heeft dit wondertje zich een weg naar buiten gepikt, waar het nu nieuwsgierig aan een verkenningstocht is begonnen.

 

Kleinschalig trouwen

Op 19 juni 2020 hadden wij een prachtige, kleinschalige bruiloft op onze trouwlocatie. Nu, bijna een jaar later: op 21 mei 2021, mochten wij weer zo’n mooie en intieme ceremonie verzorgen. Marjo is helemaal los gegaan met bloemenpracht en duurzame versiering. Veelal buiten want na de ceremonie mogen de feestelijkheden vooralsnog alleen buiten plaatsvinden. Op een stormachtige middag wapperden er dus vrolijke linten, lieflijk gepimpte verfbussen en reageerbuisjes met kleurrijke seizoensbloemen aan berkentakken onder onze luifel. Gelukkig was het niet al te koud, en straalden en gloeiden de 2 geliefden genoeg warmte uit voor het hele gezelschap.