Kleurrijk oktober

Kom De Polderin oktober voor kleurrijke groentekunst, knotsgroene vijgen, gravende kippen, nieuw (bijen)volk, een reusachtige schuur (of is het een stal?) en een terugblik op een mooi natuurfeest op onze groene locatie!

 

 

Ilse

Trots stellen we een nieuwe Polderaar aan je voor: ons kleine team heeft een enorme boost gekregen met Ilse! Ilse is onze steun en toeverlaat als het aankomt op de verzorging van onze locatie. Met vakkundige precisie en oog voor detail houdt zij alles schoon, compleet en mooi. Tof dat je erbij bent Ilse!

 

 

Flexibel de biebel

In lijn met onze kernwaarden: doeltreffend en persoonlijk, geven we je graag de ruimte… De ruimte om zelf te bepalen hoe laat, hoe lang en met hoeveel je ‘de ruimte‘ neemt! Met ingang van september hebben we een flexibel tarief per persoon per uur, per 4 uur of per 8 uur – naar gelang jouw wensen en voorkeuren.

 

Breinkost: groentekunst en vijgen

De 1e vijgenboom die wij hebben aangeplant slaat, na 2 jaar liefde en aandacht, dit jaar echt aan! Knotsen van vijgen komen eraan. We waren blij verrast en hebben een smakelijk borrelhapje van gegratineerde vijgen met camembert en tijm bedacht.

Waar we ook een hoop liefde in stoppen, is 1 van de gerechtjes van de nieuwe Breinmaal beproeving. Ons streekdiner gaat gepaard met een groenterozet. Een wat? Tom heeft op de Kamado een prachtig groentegerecht in een skillet (gietijzeren pan) gemaakt. Dit vonden wij zo lekker, dat we het gerechtje in het nazomermenu hebben opgenomen. Het vraagt even wat aandacht en het resultaat mag er zijn!

Kuilen

Ons kippenvolk heeft een nieuwe hobby. Zij zijn fanatiek aan het graven geslagen. Zijn we niet altijd blij mee: ons houtsnipperpad lijkt soms wel een ontmanteld mijnenveld. Als de laatste oogst straks uit de moestuin is, mogen de dames en heer hun graafdrift daar loslaten. Lekker lucht in de bodem woelen voordat we de moestuin toedekken met een warme winterdeken van karton en bladeren.

 

Nieuw volk

Imker Wilko heeft een nieuw bijenvolk in onze vergadertuin gezet, voor het raam in onze grootste vergaderruimte. We hebben ze gemist aldaar en zijn blij dit vrolijke uitzicht terug te hebben. Want de bezige bijtjes vormen een prachtige inspiratiebron voor onze gasten.

 

Schuur

Er is nóg meer volk bezig in onze tuin: Albert en Tom zijn druk in de weer met de bouw van de nieuwe schuur. Schuur? Stal zul je bedoelen! Nu de contouren zichtbaar zijn, moest Joyce zich wel even achter de oren krabben. Hebben de heren een verrassing in de vorm van een nieuwe vergaderruimte? Of komt er een Polderpaard? Nee hoor, het wordt een mooie, groene en multifunctionele schuur, van formaat. Inderdaad.

 

Proef de natuur!

Op 4 september hadden we hier het natuurfeest: ‘Proef de Natuur!‘. Het was heerlijk om vrijwilligers, familie en vrienden een dag bij elkaar te hebben op De Polderij. Ook kregen we bezoek van het AD. Uitmondend in een heerlijk artikel over groen vertier in de omgeving van Maassluis. Heb je ‘Proef de Natuur’ gemist? Geen zorgen, de Duurzame Maassluizers gaan meer groene activiteiten organiseren.