Natuurkunst op De Polderij!

Als groene vergaderlocatie bieden wij ruimte aan natuurkunstenaars die hier hun kunst exposeren. Want alleen al kijken naar een afbeelding van de natuur zorgt voor inspiratie, creativiteit en rust. Het natuurlijke werk van Finy Pijnenburg is tot eind mei te bewonderen in De Polderij. 

Finy woont en werkt in het historische Oirschot. Schilderen met diverse technieken is haar grote passie. Zij haalt haar inspiratie uit reizen en nodigt de toeschouwer uit om even mee te gaan in een andere wereld.

Veel van haar werk ontstaat uit Finy’s behoefte om te experimenteren met (veelal natuurlijke) materialen. Zij gebruikt aquarel, olieverf, Japans papier en bijenwas. Laag over laag ontstaat een wereld met aardse pigmenten in bladgoud verzonken of doortrokken met bister en inkt.

In haar atelier in Oirschot geeft Finy workshops encaustiek. Een eeuwenoude techniek met bijenwas en dammar resin (hars van bomen) die door de Egyptenaren gebruikt werd om Fajoenportretten voor op mummies te maken. Encaustic betekent inbranden. Met open vuur wordt de was op de, meestal houten, ondergronden gebrand. Het ecologische proces wordt gecompleteerd door kleuring met natuurlijke pigmenten.

4 comment on “Natuurkunst op De Polderij!

 1. Hoi Tom en Joyce
  Eerst wil ik jullie feliciteren met jullie behaalde prijs super gaaf hoor!!
  En wat ik wil melden de eerste positieve reacties op de expositie bij de Polderij zijn binnen.
  Lovende woorden over de speciale kunst in bijenwas de zgn.Encaustic en ondertussen is de workshop van 30 juni vol.
  Op 22 mei is er nog ruimte.
  De expositie is tot en met 18 mei wie weet wat er nog gaat gebeuren. Dat is de wereld van de kunst altijd in beweging.
  gr Finy Pijnenburg

  1. Hoi Finy,
   Dank je wel voor jouw bericht. Wat ontzettend leuk om te lezen. We vertellen enthousiast over Encaustic want we vinden het zelf ook heel bijzonder. We krijgen regelmatig opmerkingen over jouw werk. Super dat je nu ook aanmeldingen voor jouw workshop krijgt. Heel veel plezier met alle workshops!
   Groet, Tom en Joyce

  1. Goedemorgen Bart,

   Wat gaaf, jouw werk! Omdat wij alleen natuurkunst (kunst van natuur en/of met natuurlijke materialen) exposeren, lijkt het helaas niet aan te sluiten. Laat het ons zeker even weten als je werk hebt wat hier helemaal in past.

   Met enthousiaste groet,
   Joyce

Reacties niet toegestaan.