Nieuwe ontwikkelingen, goed eten en feest

 

De Polderin neemt je mee in de laatste ontwikkelingen rondom Weij. Want ons nieuwe project krijgt langzaam en zeker handen en voeten. In het kader hiervan vertonen wij op 25 november een prachtige docu over voedselbossen. Nog meer ‘goed eten’ vinden wij bij onze nieuwe groenteleverancier: boerderij Landzicht. Met prachtige biologische producten, maken wij Herfstige creaties. Ondertussen vinden er de nodige creatieve projecten plaats op en rond De Polderij. Ten slotte sluiten wij het jaar graag feestelijk af, doe je mee? Vier je bedrijfsfeest op onze locatie!

 

Weij

Met Weij maken we flinke stappen. Met de grondeigenaren zijn we tot afspraken over de erfpacht gekomen. Aanleiding om Weij bij de KVK in te schrijven als onderneming: restaurant Weij is een feit! De 1e vergunningen, voor de zelfoogsttuin en foodtruck, worden nu aangevraagd. Zodat De Groentemeester per 1 januari 2023 aan de slag kan met zaaien.

Het initiatief voor De Groentemeester komt van oud-docent en bijna volleerd biodynamisch landbouwer Remko Boers. Het initiatief wordt op handen en voeten gedragen: De Groentemeester kent al bijna 100 geïnteresseerde oogstgenoten. Wil je ook oogstgenoot worden? Je kan je via de website van De Groentemeester aanmelden om op de hoogte te blijven.

Ondertussen zijn wij op zoek naar een mooie foodtruck. Het idee is dat de oogstgenoten van De Groentemeester, en passerende natuurliefhebbers, in mei 2023 al een kopje koffie met huisgemaakt lekkers bij Weij kunnen halen. Ken je een mooie foodtruck te koop? Attendeer ons er even op, vinden we leuk!

 

Filmavond

Onder meer om alvast een indruk te geven van het voedselbos dat wij realiseren bij Weij, doen wij mee aan het Food Film Fest. Op 25 november kijk je in De Polderij naar de film ‘Food Forest’ van Louis de Jaeger. Heb je interesse in een ander voedselsysteem en voedselbossen in het bijzonder? Of vind je het gewoon interessant wat we nu weer gaan realiseren in Maassluis? Geef je hier op voor de filmavond:

 

Food Forest – Voedselbossen

Regisseur: Louis De Jaeger

vrijdag 25 november 2022

van 19.15 tot 21.15 uur

 

gelijk aanmelden

 

Hout en schaap

Onze vaste gasten weten dat er sinds dit jaar schapen grazen op het veld naast De Polderij. Met deze schapen verzorgt onze herder, Pieter, met 2 trouwe metgezellen, geregeld de workshop Samen schapenhoeden voor onze gasten. Ook leveren deze schapen wol. En van deze wol maken onze goede vrienden Jon en Florien nu diervriendelijke vachten. Wij hadden de eer de 1e 5 vachten van Hout en Schaap te kopen. In de toekomst verkopen wij ze graag ook bij Weij. Nu kan je al terecht op houtenschaap.nl om jouw diervriendelijke (en energiezuinige) vacht voor een koude winter te scoren.

 

Mozaïek

Joyce is samen met haar moeder ook met een ‘maakproject’ aan de slag. Uit het oude Boymans Van Beuningen kochten wij een grote ronde tafel. Na 2 jaar in weer en wind, is de tafel toe aan wat liefde. We besloten een mozaïekproject te starten. Met een berg tweedehands tegels, gaan we de uitdaging aan om de tafel nieuw leven in te blazen. Ons atelier is het toekomstige pand van Weij. De bestemming van de tafel bekijken we als hij af is – de keuze hangt samen met de verplaatsbaarheid tegen die tijd 😀

 

Schuur

Ook Tom en zijn vader hebben niet stilgezeten. De nieuwe schuur krijgt smoel! De deuren hangen erin en de buitenkanten worden vakkundig afgewerkt met robuuste houten planken. Het wordt een plaatje. Binnenkort gaat ook de vloer alvast in de lijnolie. Dan gaan onze stretchtent en het terrasmeubilair in de winteropslag.

 

Landzicht

De afgelopen maand hebben wij naar volle tevredenheid kennisgemaakt met aardappelen, groenten en fruit van boerderij Landzicht. Met trots stellen wij – na jarenlange samenwerking met BoereGoed – onze nieuwe groenteleverancier aan je voor. Landzicht werkt biologisch en lokaal. Met hun Boerderij to Business concept leveren zij sinds kort ook aan bedrijfsleven. Tot grote vreugde van Tom en Joyce (zij waren al fan van Landzicht in de tijd dat zij in Rotterdam een groenteabonnement genoten). Wat maken wij zoal? Smaakvolle gerookte bataat-gele courgette soep, een mousseline van truffelaardappels, gegrilde aubergines met geitenyoghurt en granaatappel, geglaceerde rode kool met tahinhangop, herfstsalade met kruidige pompoen en geitenkaas en nog veel meer lekkers van het seizoen.

 

Bedrijfsfeest

Ben je nog steeds aan het watertanden na de opsomming van onze seizoensgerechten? Kom feestelijk bij ons proeven! Vier je bedrijfsfeest, Sinterklaasfeest, Kerst- of Nieuwjaarsborrel met je collega’s bij onze feestlocatie. Dan bouwen wij een feestje voor jouw smaakpapillen.