Donkere maanden 🕯️

 

Na een lange zomer, zijn nu toch echt de blaadjes van de bomen gevallen. We vieren het met prachtige pompoenen, gezellige lichtjes en de nodige feestjes en evenementen op onze locatie. Zo hebben we een paar dagen een bioscoop (open toegankelijk) en zijn de 1e Sint- en Kerstvieringen ingepland. Fijne bijkomstigheid van al die gezellige bedrijfsuitjes, familiefeestjes en diners, is dat we er vrolijk op los mogen koken om alle feestvierders van lekkere versnaperingen te voorzien.

 

De Polderij

De donkere maanden zijn nog maar net begonnen en de 1e Sint- en Kerstvieringen staan al in de agenda. We hebben er weer helemaal zin in: onze feestlocatie in decembersferen.

 

 

Locatie bedrijfsuitje

Ben je zelf op zoek naar een leuke feestlocatie. Voor een Sintfeest, een Kerstborrel of een Nieuwjaarstoast? Je kan feestelijk bij ons borrelen of dineren (private dining). Of je gaat creatief aan de slag met een workshop borrelhapjes maken, of een groene Kerstcreatie in elkaar zetten. Ook leuk: een proeverij (bier, wijn, steekproducten) of een gezellige pubquiz. We denken graag met je mee (contact)!

 

Cinema De Polderij

Onze vergaderlocatie toveren we in de maand november 2 keer om tot bioscoop. Met 2 prachtige voorstellingen die helemaal passen bij onze duurzame locatie:

  • 2 november: ‘The Call of the Wisdom Keepers’, Kiva documentaire

Aanstaande donderdagavond, 2 november, kijk je in De Polderij naar ‘The Call of the Wisdom Keepers’, gefilmd door Marijke Kodden. Wij stellen onze locatie gratis ter beschikking voor deze mooie vertoning. De avond wordt georganiseerd op initiatief van Mireille Hollaar vanuit haar Stichting Zelfvoorzienende Leefhectaren. De kosten a € 19,60 per persoon komen ten goede van de organisatie.

Wil jij erbij zijn? Je kan je hier aanmelden:

2 nov: 'The Call of the Wisdom Keepers'

 

  • 24 november: ‘Together we Grow’, Food Film Fest
Op 24 november 2023 kijk je in De Polderij naar “Together we Grow”. Een film over een kort en krachtig portret van een
gemeenschapsproject in Nieuw-Zeeland. De gemeenschap zaait, oogst, kookt, deelt en groeit. Volgens de oprichter Julia Milne is het model overal toepasbaar. Laten wij ons inspireren? Start: 19.00 uur inloop, 19.30 uur film. Toegang is gratis, wel even aanmelden (consumptie gewenst):

Nieuwsgierig? Kijk hier vast naar de trailer:

Unienke foto’s

Wat zijn ze mooi… de foto’s van Unienk! Fotograaf Nienke werkt aan haar locatieportfolio en vroeg of ze onze locatie hierin op mocht nemen in ruil voor mooie foto’s. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! En ze heeft ook nog een paar mooie kiekjes gemaakt bij Weij:

 

Weij

Wat een feest, het oogstfeest van De Groentemeester! Voor de gelegenheid opende Weij Bar nog 1 keertje haar klep 🙂

 

Oogstfeest

De oogstgenoten en vrijwilligers van De Groentemeester waren uitgenodigd. Iedereen nam wat te eten mee, gemaakt van de oogst natuurlijk! Er was verschrikkelijk veel te proeven en daar is goed van gesnoept. Ondertussen werd er op open vuur soep gekookt met groenten en kruiden uit de zelfoogsttuin. Er was een workshop over kruidengeneeskracht, een bomenwandeling, live muziek en veel gezelligheid.

 

We oogsten naar verwachting nog een kleine maand door en dan kunnen we met goede herinneringen uitkijken naar het volgende oogstseizoen.