Expostie Hollands Landschap

 

De nieuwe natuurkunst expositie op onze locatie is van de hand van Arnold Kuijper. Zijn ‘Dutch landscape Oil Pantings’ variëren van de Hollandse Duinen, tot de Veluwse Heide, het Limburgs heuvelland, de Zuid-Hollandse polder en de wadden.

 

Abstracte landschappen

De werken van Arnold zijn abstract. Van dichtbij zie je een samenspel van kleuren en structuren. Loop een paar passen naar achteren en er ontwaart zich een landschap voor je ogen. Fascinerend hoe lijnen, kleuren en lagen samenvloeien in de vormen waarmee zij een landschap creëren.

 

Hollands Landschap

Arnold neemt je met deze expositie mee in de Nederlandse natuur. Hij toont je natuurschoon van Limburg tot de wadden, wat hem in het oog sprong en hij jou niet wilde onthouden. Kom (op afspraak) gerust bewonderen op onze expositie locatie, Arnolds werk hangt in De Polderij tot eind mei.

Arnold Kuijper is geboren in Amsterdam en groeide op in Limburg, waar hij al op jonge leeftijd zijn inspiratie vond in het Limburgs landschap. Vooral de landschappen met zijn variatie aan kleur en vorm lieten een grote indruk bij de toen zo jonge tekenaar achter. Als autodidact bekwaamde Arnold zich in de schilderkunst en op latere leeftijd voltooide hij de opleidingen in Maastricht en aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Genk.