16 maart 2019: Plukgeluk

Op  zaterdag 16 maart is het weer NLdoet. En NLdoe je dit jaar ook hier op onze locatie in de natuur! Op zaterdagochtend 16 maart zaai je hier namelijk de allereerste (eetbare) bloemen voor proefpluktuin ‘De Plukpolder’.

 

De Plukpolder is onderdeel van onze gebiedsvisie voor de Aalkeetbinnenpolder: het natuur- en recreatiegebied om De Polderij. In 2017 hebben we met een aantal partijen uit het gebied een plan gemaakt om de relatie tussen stad en platteland te versterken. We willen het natuurschoon van de Aalkeetbinnenpolder interactief, uitnodigend en beter bereikbaar maken. De Plukpolder wordt een groene ontmoetingsplek in dit gebied.

 

Proefpluktuin

De komende tijd verkennen we met de verschillende partijen wat een mooie plek is voor De Plukpolder. In aanloop hiernaar, stellen wij nu een deel van onze tuin beschikbaar als proefpluktuin. De Midden-Delflandvereniging maakt deze proefpluktuin mede mogelijk.

 

Eetbare bloemen

Deze zomer al wordt proefpluktuin De Plukpolder een prachtige plek met veelal eetbare bloemen en kruiden. Met hulp van vrijwilligers gaan we de tuin onderhouden en tijdens pluktijden kan iedereen voor een klein bedrag een boeket of plukmand samenstellen.

Plukgeluk

Wat is Plukgeluk? Coördinator Marieke Berkhout: “Veel mensen vinden het leuk om te plukken in de natuur en als je hebt geplukt dan wil je het meestal vaker doen. Als je dan ook vaker gaat plukken merk je vaak dat je er wat gelukkiger van wordt, ofwel het geeft voldoening.”

 

NLdoet op 16 maart

Iedereen die het leuk vindt om te zaaien op een fijne locatie in de natuur, of gewoon nieuwsgierig is, is welkom. Wil je meedoen? Meld je dan aan op: NLdoet.nl.

 

locatie in de natuurMarieke Berkhout is actief als vrijwilliger in de tuin van De Polderij. Zij rondt dit jaar haar   opleiding biologisch dynamische landbouw af en gaat met veel enthousiasme De Plukpolder opzetten en coördineren.

A comment on “16 maart 2019: Plukgeluk

  1. Dit artikel is geweldig, ik ga het delen op Facebook 🙂

Reacties niet toegestaan.