Storm!

Eerst Corrie, toen Dudley, Eunice en daarna Franklin. Wat kan het deze winter stormen! We ervaren de opstart na de 3e lock down eveneens stormachtig. Van complete radiostilte, tot 9 reserveringsaanvragen in krap 4 uur tijd. Het is hollen en stilstaan. En wij hollen vrolijk mee. 

 

 

Brein borrel

Omdat zij in Italië gaan verblijven, waar hij aan zijn 3e boek gaat schrijven. Organiseerden goede vrienden een Brein borrel voor dit ‘kunstige koppel’. Wij mochten ze met een culinaire workshop op onze locatie de fijne kneepjes van Breinkost hapjes bijbrengen. Zodat ze straks in Italië voldoende stof tot nadenken hebben. De kookworkshop eindigde, uiteraard, in een ‘intellectueel’ borrelfestijn 🙂

 

Schuur in aanbouw

Het gaat goed. Met de schuur. Dankbaar gebruiken we het oude clubhuis van RMCD De Coureur als werkplaats. Waardoor we in weer en wind met hout aan de slag kunnen. Albert is nu minimaal 2 dagen per week stevige houtconstructies aan het maken. Hij krijgt hier zo mogelijk hulp bij van Tom en zo nu en dan van vrienden. De heren hebben een mal gemaakt zodat alle spanten in de schuur straks gelijk zijn. Het gaat er reuze professioneel aan toe en de mannen krijgen er steeds meer handigheid in.

 

Ei, ei, ei!

En we zijn zo blij! Want onze kippen leggen weer eitjes en dat vieren wij! Na een lange winterstop, zijn onze kippen weer gaan leggen. De eitjes rollen in forse hoeveelheden van de plank. We krijgen het niet bijgegeten dus we maken eiersalade, quiche, eiermuffins en wat we al niet kunnen bedenken.

 

Fruitkisten

Voormalig gastheer Joop heeft het hout ontdekt. Hij zoekt het ene na het andere houtproject en daar plukken ook wij de vruchten van! Letterlijk want Joop maakt nu prachtige fruitkisten voor ons. Waar wij straks onze weckpotten in kunnen opbergen. En dat is nodig (zie foto).

Private dining

Het mag weer en dat merken we ook in onze keuken. Naast dat er actief wordt vergaderd, mogen we weer volop diners verzorgen. Samen met Suzanne bedachten we een heerlijk menu met inspiratie uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Met als hoofdgerecht op onze kamado bereidde hasselback koningsboleten. Om je vingers bij af te likken!

 

Stage

We bieden regelmatig stageplaatsen en zo belde Joumana ons een paar maanden geleden. In haar laatste vmbo-jaar zocht zij een snuffelstage. Of dat ook bij ons kan. Nou en of – en daar hebben we geen spijt van gekregen! Wat een kanjer van een stagiair. Joumana pakt alles heel goed op, tot in de fijne kneepjes. Deze smakelijke borrelhapjes zijn van Joumana’s hand:

 

Werken bij…

Hoe gaat het met onze bedrijfsleider in spe? We voeren al leuke gesprekken en zo nu en dan een kennismakingsstage. De vacature staat nog steeds open.

Dus ben of ken je een gastheer, -vrouw of kok met ambitie? Hier vind je onze vacature en hier een leuke blog over werken bij De Polderij.