Polderkunst

Na de ‘dreamy‘ fotocollectie van Mary Verloop, is onze locatie afgelopen weekend getransformeerd door lokale kunst. Dit keer worden onze muren gesierd door landschapskunst van een Schiedamse kunstenaar.

De rode draad in het werk van Fred Hemmes is landschap. Van weidse vergezichten, tot werk in detail: een plas water, een bomengroep of de aarde zelf. Soms leidt dit tot verregaande abstracties, aangevuld met de fantasie van de kunstenaar. Wat wij helemaal te gek vinden, is dat Fred zich de laatste jaren heeft geconcentreerd op het landschap in zijn directe omgeving. De kunst in onze locatie is dus zo lokaal als het maar zijn kan. Fred haalt buiten letterlijk naar binnen: het rustgevende polderlandschap beleef je nu om én in De Polderij!

Fred exposeert nog bij ons tot 21 september, ook tijdens de Tentuinstelling. Kom dan dus gerust ook even binnen voor meer natuurkunst!

locatie-kunstMet ruim 40 jaar ervaring als beeldend kunstenaar concentreert Fred zich de laatste jaren op de aquarel-techniek, de droge variant, waarin hij het landschap in zijn directe omgeving weergeeft. Fred is in 1975 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, waarna hij werkzaam is als beeldend kunstenaar. Fred: “De grote constante in mijn werk is het landschap met de vele mogelijkheden die dat thema te bieden heeft.” Zijn werk is te zien en te koop bij ons op locatie en op zijn website.

2 comment on “Polderkunst

  1. Goedemorgen,
    Via de website zag ik dat er regelmatig geëxposeerd wordt bij de Polderij en het ziet er mooi uit. Is het mogelijk om een keer te exposeren ? En hoe gaat dit precies in zijn werk? Zelf schilder ik en ben ik ook in de meeste gevallen geïnspireerd door de natuur. Ik hoor het graag, met vriendelijke groet, Heleen Boerkamp

    om een indruk te krijgen, hier de website https://www.bam-crea.nl/

    1. Goedemorgen Heleen,

      Wat leuk dat je reageert en bedankt voor je enthousiasme! Het is zeker mogelijk om een keer te exposeren. Het beste kun je even een mailtje sturen naar info@depolderij.nl, dan maken we een afspraak ter kennismaking.

Reacties niet toegestaan.