Kunst, bijen, thee en heel veel gezelligheid

De eerste Maassluise Tentuinstelling was een groot succes! Met 3 natuurkunst exposanten in onze tuin (en natuurlijk 1 binnen), bijeneducatie en -producten van onze imker, informatie over eetbaar groen vanuit De Plukpolder en ruim 170 bezoekers hebben we een hele leuke, anders dan anders dag beleefd op De Polderij. 

Kunst

Naast de bestaande expositie van Jeroen Jacobs, exposeerden Marieke van Baalen en Catherine Pineau hun werk in onze tuin. Omdat alle kunst op de natuur is geïnspireerd, mondde dit uit in een prachtig samenspel. Onze gasten van zaterdag waren enthousiast en liepen graag nog even binnen om de kunst van Fred Hemmes en natuurlijk onze locatie te bewonderen. Ook wij werden heel blij van alle lovende reacties. Ook leuk: de kunst van Catherine blijft nog staan tot december (hierover binnenkort meer) en Marieke gaat haar prachtige werk nog een keer binnen bij ons exposeren.

 

Honing

Vlak voor de Tentuinstelling heeft Wilco, onze imker, mooie lindehoning van onze bijen geoogst. Tijdens de Tentuinstelling vertelde hij van alles over bijen en in het bijzonder de 2 volken in onze tuin. Wij hebben 1 volk waarvan Wilco af en toe honing oogst (alleen voorraad die ‘over’ is), het andere volk zit in een korf en daarvan oogst Wilco niets. Uiteraard zorgen wij wel voor de nodige bestuiving in en om onze tuin. Binnenkort is de honing van onze bijen ook te koop op De Polderij!

Plukpolder

Marieke Berkhout, 1 van onze tuinvrouwen, presenteerde tijdens de Tentuinstelling De Plukpolder. Marieke droomt van een bloemenzee in Maassluis waar mensen hun eigen (veelal eetbare) bloemen, groenten en fruit kunnen plukken. Afgelopen zaterdag kregen onze gasten vast een voorproef: Marieke had een quiz rondom eetbaar groen georganiseerd. En je kon onder begeleiding van Marieke je eigen kopje bloemen- en kruidenthee plukken. Marieke verkocht ook wat oogst uit de proefpluktuin, wat een leuke startbijdrage voor De Plukpolder heeft opgeleverd. Ook groene vingers? Marieke gaat binnenkort workshops als kleine vergaderbreak organiseren voor Polderij-gasten die dit leuk vinden.

 

Fietsen, hydrateren en wat lekkers

Het prachtige weer zorgde voor veel enthousiasme over het fietsparcours. Menig bezoeker kwam op de fiets en ging ervoor de hele kunstroute af te rijden. Bij ons konden mensen terecht voor een kopje koffie, verkoelend drankje of broodje. We vonden het heel leuk om onze deuren een keer op deze manier open te stellen. We hebben geleerd dat we volgend jaar ook voorzien in huisgemaakte taart én ijsjes, en dat we van tevoren beter aankondigen dat je bij ons ook een lekker broodje kan eten.