Expositie: mythisch organische vormen

Al eerder was het werk van Nancy Kroon bij ons te zien. Toen Nancy ons benaderde voor een nieuwe expositie op onze locatie, waren wij meteen enthousiast. Nancy laat zich inspireren door de Griekse oudheid. Zij creëert lichamelijke vormen met kleuren die je terugvindt in de Griekse natuur. 

 

Bijzonder is dat de schilderijen uit deze expositie speciaal zijn gemaakt voor een reizende tentoonstelling door Griekenland. Deze reis stond in het teken van de reis die Odysseus maakte. De werken zijn, na hun reis, op onze locatie weer thuis in de veilige haven van Maassluis.

Opvallend zijn een aantal schilderijen die zijn gemaakt op een ‘zwevend’ doek aan een roede, zoals een landkaart. Deze zijn organischer, harder en staan in mooi contrast met de traditionele, lichtere doeken van Nancy. Al met al is het weer een mooie expositie geworden, prachtig in harmonie met onze vergaderruimtes.

De natuurkunst van Nancy is tot eind augustus te bewonderen in onze vergaderlocatie. Kom gerust een keertje langs!

Nancy Kroon over haar werk: “Gevoed door literatuur (waarbij een belangrijke bron de Griekse mythologie is) verwerk ik verhalen waarin (oer)gevoelens en de tragiek in het leven een grote rol spelen. Melancholie, schoonheid, harmonie, beweging, troost, eenzaamheid, liefde, kracht zijn onderwerpen die ik in mijn werk wil laten zien. Met het Griekse woord ‘Antropomorfos’, waar de woorden ‘mens’ (ánthropos) en ‘uiterlijke vorm’ (morphe) in verweven zijn, voel ik mij in mijn werk verbonden.”