Propper gezocht!

 

 

Propper gezocht? Ja, ja want op 22 september mogen wij weer volle zalen trekken! Hoewel, we zien dat toch wat anders…

De Polderij zonder 1,5 meter

Ruim een jaar hebben we op halve kracht, of minder, gedraaid. We kijken uit naar het moment dat we weer zelf mogen bepalen hoeveel mensen wij welkom heten in De Polderij. We ervaren dat kleinschalige bijeenkomsten ons beter passen dan grote evenementen. We kunnen ons ook niet meer voorstellen dat we in onze bovenkamers groepen van 16 personen hebben ontvangen. Daarom hebben we besloten om de maximale capaciteit van onze vergaderruimtes aan te passen naar een aantal gasten waarbij je in onze ogen een optimale bijeenkomst beleeft. We geven immers de ruimte om vanuit je kern te werken.

 

Nadeel is wel dat we dus sneller vol zitten. En dat merken we: de reserveringen stromen binnen en we moeten helaas zo nu en dan nee verkopen. Zeker zijn van een effectieve bijeenkomst op De Polderij? Je kunt ons altijd even bellen of mailen voor beschikbaarheid, of je reservering via onze site plaatsen.

 

Natuur proeven

Heb je in de zomer ook zo lekker cultuur gesnoven? Plak er nog een dagje natuur proeven aan vast! Op 4 september kan je hier, en op nog 3 natuurlocaties, een middag genieten van ‘Proef de Natuur‘. Er zijn 2 groene fietsroutes, de lekkerste streekproducten, leuke natuuractiviteiten en een speurtocht. Daar krijg je trek van! Op ons overdekte terras geniet je van je favoriete koffie of thee, met huisgemaakte koek. Of je haalt een volledig verzorgde picknick – onze Knappe Zak – af en kiest zelf waar je ‘m nuttigt! – de Knappe Zak wel even reserveren

 

Vacature gastvrouw of gastheer

We zoeken dus geen propper, wel hebben we nog een vacature. Want we groeien en bloeien: tijd voor versterking! We zoeken een gastvrouw of -heer met liefde voor koken. Onze vacature wordt goed gedeeld en we hebben al veel leuke reacties. In september gaan we mensen ontmoeten, je kan dus nog reageren! Je hoeft geen chef te zijn. Wel bezit je een bijzondere combinatie van talenten:
1. je staat graag in de (open) keuken én;
2. je begeeft je net zo lief aan de voorkant voor jouw daggasten.

 

vacature Gastvrouw / Gastheer / Kok

Groene locatie

We kwamen terug van een heerlijke kampeervakantie en het viel ons op hoe groen onze locatie is. Het is geen droge zomer, ook voor ons reden om de zon op te zoeken. De tuin floreert echter wel bij dit klimaat. Dat vroeg ook om een aantal dagen flink zwoegen: om de paden begaanbaar te houden, de berenklauw in te dammen en de schaduwborders te beplanten met eetbaar groen. We hebben ook een eetbare heg aangeplant. En we gaan een nieuwe schuur bouwen. De oude schuur is al gesloopt dus we hebben een leegte. Tom gaat, samen met zijn vader Albert, de komende maanden de nieuwe schuur plaatsen. Deze wordt een stuk ‘groener’ dan de vorige: met veel hout en een groen dak!

 

Kuiken wordt kip

Na onze vakantie deden we nog een ontdekking: we hebben er een heuse kip bij! Kuikentje Katrien is geen kuiken meer te noemen. Jee, wat is ze gegroeid! Het gaat goed: ze slaapt inmiddels bij de toom en lijkt langzaam maar zeker te worden geaccepteerd, of in ieder geval gedoogd. Wel is ze nog graag bij ons, tammer dan de andere kippen. Benieuwd hoe dit zich ontwikkeld. In ieder geval is het een schone dame geworden!

 

Lekker lokaal

Lekker lokaal is het de komende tijd wel: we hebben flink geoogst! Joop heeft er weer een mooie moestuinblog over geschreven. Daar deed hij ook verslag van een flinke pruimenoogst. Onze pruimenbomen leken wel treurwilgen, zo vol hingen ze! De tuinploeg heeft helpen oogsten en binnenkort gaan we al deze pruimen tot jam verwerken. Ook gaan we in september appelcompote en -chutney maken: ons appelboompje heeft een recordopbrengst dit jaar. Wellicht appel-perenchutney en sowieso stoofpeertjes want onze perenboompjes doen ook weer gezellig mee.