“Mag ik je even scannen?”

 

“Goedemorgen, wat leuk dat je er bent!” Wordt momenteel opgevolgd met een: “Mag ik je even scannen?” Gelukkig mag het. 1 gast deelde dat haar neefjes van 13 het een paar weken geleden ook over scannen hadden: meisjes scannen. Ze vond het een gekke vraag. En dat is het ook. Direct, intiem en eigenlijk ook heel koud. En zo voelt het ook een beetje, alsof we vragen om even een stukje van jezelf bloot te geven. Prima hoor, maar dan liever andersom – omdat je het wil delen, niet omdat het moet. Tegelijkertijd zijn we zo blij dat het kan. Dat we je op deze manier de ruimte mogen bieden. Om er met elkaar echt even uit te zijn. Juist nu. Even weg, de natuur in, je culinair laten verwennen en met een frisse blik naar de toekomst kijken. 

 

 

Nieuwe maatregelen – Veilig vergaderen

Voor ons als vergaderlocatie is er dus niet zo gek veel veranderd: we scannen je bij binnenkomst, daarna kan je tot 18.00 uur de ruimte nemen en tot 20.00 uur bij ons borrelen en/of dineren. De anderhalve meter hoeft hier nog niet, kan natuurlijk wel. Naar jouw wensen. Ondertussen duimen we dat het genoeg is zo. En dat we met elkaar naar een gezond 2022 gaan.

 

Breinkost receptenboek

Yes! Ons receptenboek is af: een compleet pakket recepten voor je brein. Vooral Tom is blij met deze professionaliseringsslag. Want Joop is druk bezig alles in 1 systeem te zetten, zodat Tom straks met een paar klikken de bestellingen kan doen. Iedere donderdag verstuurt Tom een vijftal bestellijsten voor de week erna: naar Hoeve Rust-Hoff (zuivel), Het Blauwe Hek (zorg bakkerij)  BoereGoed (sociaal groen), BoerenMart (lokale eieren), en – voor wat we echt niet uit de buurt kunnen halen – eentje naar de groothandel. Omdat Joyce en Suus er rijkelijk op los fantaseren wat de Breinkost betreft, zijn de bestellingen vaak een hele puzzel voor Tom. Het receptenboek biedt een mooie, stabiele basis. Maar Tom, er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen: een goed pruimenseizoen, koken met restproducten, bijzondere workshops, mooie diners…  Gelukkig houdt Tom wel van een goede puzzel!

Rariteitenkabinet

Onze nieuwe natuurkunst expositie heeft meer weg van een museumcollectie. De foto-objecten van Rob Chevallier hebben een actuele boodschap. De werken wijzen op de gevolgen van industrialisatie en klimaatverandering, zoals hitte, droogte en hoogwater.

 

Project schuur

Enigszins vertraagd in de drukte van de afgelopen maanden, gaan Albert en Tom weer gestaag in de weer met de nieuwe schuur. De wapening is bijna af, binnenkort wordt de vloer gestort. En dan begint het leuke: het zichtwerk. We kijken uit naar een goede klus- en opslagschuur, alsmede broodnodige vervanger voor het huidige fietsenhuisje (dat wonderwel al bijna 3 jaar houdt – zie foto!).

 

Ophokkip

Er is weer vogelgriep dus ons toompje zit opgehokt. Als we gasten hebben. In het weekend en op rustige dagen mogen ze nog wel lekker rondscharrelen. Als ze dat niet mogen, leggen we ze extra in de watten. We hebben krachtvoer ingeslagen (normaal eten ze een hoop uit de tuin) en we drukken regelmatig een haver-perenkoek of een appelbombommetje achterover. Ze gaan goed geïsoleerd de winter in!