Expositie – Water is onze wereld

 

De nieuwe natuurkunst expositie op onze buitenlocatie draait om water. Kunstenares Elvira van Bochove is gefascineerd door water: haar grenzeloosheid, verbinding en leven. “Water is transporteur van vitaliteit. Ik maak mijn kunst om de verbondenheid over te brengen van al het leven op aarde”.

 

Over water

Elvira’s schilderijen gaan over water: “over rivieren en zee, maar ook het water wat in ons aanwezig is, en het leven dat we leiden dankzij het water. Het is een katalysator van verhalen.”

 

 

Citroenen

In kleine venstertjes verspreid door onze locatie, vind je citroenen. Wat hebben citroenen met water te maken? Volgens Elvira zijn citroenen dragers van zonlicht en water. Zij beschouwt citroenen als iets magisch. Daar werden ze vroeger overigens ook voor gebruikt. Er werden pinnen in een citroen gestoken. Vervolgens werden zij, na een zekere spreuk, gebruikt als geluksbrenger.

Expositie

Elvira exposeert op onze locatie tot 25 februari 2023. Wil je haar werk komen bewonderen? Stem je bezoek even af in verband met aanwezigheid van andere gasten in onze vergaderruimtes.

 

Elvira van Bochove is een veelzijdig kunstenaar met een rode draad: “Alles en iedereen is sterrenstof.” Elvira is afgestudeerd in tekenen en schilderen aan de academie voor beeldende kunsten St. Joost, maakt ook ruimtelijk werk en leidt danscirkels in onderzoek naar de kracht van beweging in cirkeldans.