Meat the Male: Goatober

Waarom wij, buiten dat het buitengewoon lekker is, bokkenvlees op het menu hebben! En waarom je juist komende maand eens bok geprobeerd moet hebben. 

Nederland kent een rijke historie in de zuivelindustrie. De Nederlandse geitensector groeit mee met de vraag naar geitenkaas, yoghurt en melk. Om de melkproductie bij de geiten op gang te houden, worden er lammetjes geboren. Alleen, in de helft van de tijd is dit een bokje. Omdat bokjes geen melk geven, hebben ze momenteel weinig tot geen waarde. In Nederland wordt bokkenvlees helaas nog vaak gezien als restproduct. Terwijl het in Zuid-Europa als delicatesse op de kaart staat. Op dit moment worden er 60.000 tot 70.000 bokken per jaar geboren in NL. Wat hiermee gebeurt? Lees het op ‘Meat the Male‘.

Wij zetten met dank aan de Holyhoeve al enige tijd mooi bokkenvlees op tafel. Meat the Male heeft in het kader van bokkenvlees de maand oktober uitgeroepen tot ‘Goatober’. Doe je mee? Schuif eens aan bij ons ‘Breinmaal buffet’ en proef!

“Bij De Polderij in Maassluis vergader je ‘doeltreffend in t groen’. De vergaderruimtes op deze boerderij zijn ingericht met omgevingspsychologie en in het bijzonder in en met de natuur. Want in de natuur ben je creatiever, coöperatiever en ervaar je minder stress. Hierbij sluit hun ‘Breinkost’-menu helemaal aan: lekker, lokaal en duurzaam eten en drinken van combinaties van ingrediënten die je brein de hele dag in optimale conditie brengen en houden. De Polderij serveert trots overheerlijke bokkenstoof en bokkenrollade van de Holyhoeve op het Breinmaal buffet.” BRON: Meat the Male, 19 september 2019.