We groeien door!

 

Zonder concessies te doen in kwaliteit. Want we hebben 3 toppers van gastvrouwen in opleiding. En ze ‘rocken’ ‘m helemaal! Verder genieten wij weer nieuwe natuurkunst op onze buitenlocatie. We genieten meer zicht op groen. We genieten een spookachtige omgeving, mèt potentie! Ook genieten we lekkers uit onze eigen vergadertuin. En lekkers uit de tuin van de buren. Om dat allemaal te vieren, hosten we nog een laatste feest op onze buitenlocatie. Compleet met feestje voor alle lieve Polderaars die het feesten bij ons hebben mogelijk gemaakt. 

 

Gastvrouwen

We zochten en we zochten… En we hebben gevonden! In september is Yaël bij ons begonnen. Dikke kans dat je haar gaat ontmoeten als je bij ons komt vergaderen, trainen of coachen. Of dat je wat van haar gaat proeven. Yaël is namelijk bekwaam ‘verantwoord bakker’. Kan je niet wachten met proeven tot je onze locatie bezoekt? Je kan Yaël’s baksels ook direct bij haar bestellen.

De start van Yaël is aanleiding om al onze gastvrouwen met aandacht de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Ief van Ief & Ido koffiebranderij is begonnen met een Barista training. Nu iedereen een mooie cappuccino kan maken, zijn we aan het oefenen met borden uitlopen, het buffet opmaken, tafels indekken, etc. Ook oefenen we met snijtechnieken en borden mooi opmaken. We leren veel van elkaars talenten. Nathalie’s aangeboren gastvrijheid, Ilse’s vakkundige no-waste oplossingen en Yaël’s bakkunsten. We zijn blij en trots met ons team!

 

Weij

En dat geeft ruimte. Want het spookachtige plaatje op de foto weergeeft de oude weide van het gemengd veebedrijf dat De Polderij ooit is geweest. Hier grazen sinds enige tijd de schapen van onze herder Pieter. Met deze wei hebben wij plannen. Tom en Joyce gaan deze plannen onder de naam ‘Weij’ de komende tijd verder uitrollen. Een voedselbos, pluktuin, natuurspeeltuin en streekproeverij. Het idee is dat je vanaf mei 2023 al een kopje koffie met wat lekkers bij Weij kunt genieten.

Wij zoeken nog: culinaire ondernemers – Weij wordt en culinaire broedplaats – en investeerders. Dus ken je een ambachtelijke food-ondernemer die nog een mooie plek zoekt om te ondernemen? Tof als je ons in contact brengt! Heb je jezelf altijd al eens ‘investeerder’ willen noemen? Met een beter rendement op je spaarcenten? Waarbij je ook nog eens investeert in een groene en duurzame onderneming? Informeer gerust eens naar onze mogelijkheden voor crowdfunding.

Aardse kunst

Esther Spielmann gunt jou een nieuw perspectief op natuur, als de basis van ons bestaan. Opgeleid als ecoloog en bevlogen kunstenaar, leidt een unieke combinatie tot bijzondere werken. Waarbij zij graag de samenwerking met de natuur opzoekt. Van honingbijen tot oesterzwammen, met wolvilt en mycelium als basis. Kom gerust eens kijken op onze expositielocatie!

 

Schuur

Nog meer zicht op natuur vind je in onze schuur in aanbouw. Albert en Tom hebben de ramen geplaatst. Met veel dank aan Ief (ja weer die Ief van Ido, of is het Ido van Ief, we houden het op Ief & Ido), hebben we een bak licht door een giga dakraam. Wat een uitzicht! En het wordt nog groener: het dak wordt straks belegd met turf. En dan groeit er gras, mos, misschien wel madeliefjes. Of ons Madeliefje op het dak. Want die gaat haar broedplaats in de schuur wel missen als de deur er straks in zit.

 

Oogst

Augustus is oogstmaand. Hoewel de druiven en appels beter wachten tot september. Daar hebben we van genoten. Joyce maakte lekkere druivenjam. Dat was niet zo moeilijk want de druiven zijn dit jaar zoeter dan zoet. Ook proefden we de versgeperste appelsap van Hoeve Avondrust op de oogstmarkt in Voedselbos Vlaardingen, een andere mooie buitenlocatie.

We zijn ruimschoots lekkers aan het verwerken. Joyce maakte ook nog 20 potten augurken met dank aan de komkommers van boerderij Landzicht. En we wecken limoenen, met kaneel en koriander, heel benieuwd hoe die straks in de smaak vallen. Daar gaan we nog een paar weken op wachten. Ondertussen maken we gele courgettesoep, ook van Landzicht. Die proef je sneller bij ons!

 

Feest – en borrel

We sloten het feestjaar af met een laatste Picknick party in onze tuin. Dat verliep op rolletjes, we zijn er bijzonder goed in geworden om een mooie feest te verzorgen. Toch gaan we het minder vaak doen: nog maar 4 keer per jaar verbouwen de De Polderij tot feestlocatie. Want dat verbouwen hakt erin. Ook hechten we veel belang aan ons gezin. Wie weet biedt Weij straks meer mogelijkheden. Voor nu hebben we in ieder geval het glas geheven met alle Polderaars en mensen om ons heen die dit jaar 8 mooie feesten mogelijk hebben gemaakt. Wil je zelf een feest op buitenlocatie De Polderij? We hebben komend jaar nog 2 plekjes vrij 🙂

 

2 comment on “We groeien door!

  1. Kunnen wij bij jullie over een maand een kook workshop met ca. 30 personen en zo ja wat zijn de mogelijkheden Qua menu Ed. Alvast bedankt, Nicole

Reacties niet toegestaan.