🎶 Kama, kama, kama, kama, kamado 🎶

 

Tom heeft een nieuwe liefde. Een hele mannelijke, met hout en vuur en rook en zo. Na weken opties verkennen, reviews lezen, ervaren koks en thuiskoks bevragen, is hij er. Eindelijk. Een heuse kamado. 

 

Al even in de planning

Chefkok Robert Bliek van Café Einstein in Delft wakkerde het vuur een paar jaar geleden aan aan bij Tom. Robert maakt van alles op de kamado, waaronder de lekkerste (vergeten) groentegerechten. In de tussentijd hebben we wat geëxperimenteerd op onze Weber, maar dat is toch anders en op kleine schaal.

 

Gewoon een barbecue dus?

Ja en nee, een kamado is inderdaad een barbecue. Je kan er echter een paar bijzondere dingen mee. Dat zit hem erin dat je – door de (ei-)vorm, de luchttoevoer en -afvoer en het isolerende keramische materiaal – de temperatuur heel goed kan regelen.

Nieuwe hobby

Nu is hij er dus: Tom’s nieuwe hobby. Gelijk ingewijd met een verrukkelijke pompoenrollade, gevuld met spinazie, kastanjechampignons, hazelnoten en verse kruiden. Daarna aan de slag gegaan met knolselderij met uiencompote, gerookte kabeljauw met spruitenspiesjes, geroosterde bloemkool in kerriemarinade met zelfgemaakte baba ganoush en naan, met biet ingelegde zalm langzaam gegaard op cederhout, bruin brood van de barbecue, bloemkoolsteak met chimichurri, gerookte skrei met salie, geroosterde venkel, paprika en hazelnoten, geroosterde little gem met sinaasappel en brokkelkaas, witte kool met groene appel en hazelnoten, knolselderij in zoutkorst, gegrilde venkel met gegratineerde meiknolletjes, rode biet en knolselderij in askorst, groente skillet met paprika, wortel, aubergine, courgette en tomaat.

 

We hobbyen nog even door alvorens je meegeniet. Want straks komt een deel van het menu voor jouw bruiloft, bedrijfsfeest, jubileum of ander bijzonder event op onze buitenlocatie van onze kamado barbecue.