Duurzaam bouwen op De Polderij

Terugblik op een geslaagde kennismaking met Duurzaam Midden Delfland.

Afgelopen 17 juni deelden 8 enorm enthousiaste partijen hun kennis en visie over ecologisch bouwen en verbouwen. Een drukbezochte ochtend en een gezellig middag maakten de allereerste Midden Delflanddag bij De Polderij tot een groot succes. Met name de samenwerking met de verschillende partijen ‘stond als een huis’!

Scouting Paulusgroep vermaakte onze jongste gasten en een biologisch schepijsje maakte het feest voor hen compleet. Ondertussen konden onze andere gasten rustig informatie inwinnen over duurzaam bouwen en verbouwen.

Info DuBo uit Groningen verschafte samen met duurzame architect Ralf van Tongeren nuttige informatie over ontwerpen en bouwen met ecologische materialen. Ook konden de bezoekers met dank aan een virtuele tour ons bouwproject van begin tot eind in ontwikkeling zien. De gepassioneerde rondleidingen van Tom brachten deze tour volgens de deelnemers echt tot leven.

Bepakt met informatie over duurzaam bouwen en verbouwen, regelingen en subsidies, en een vers gestoken veldboeket verlieten onze gasten ogenschijnlijk voldaan de markt!