Kunst met een verhaal

Rechtstreeks vanuit het Maassluise douanehuisje, is de kunst van Nora van Klingeren zo naar onze locatie doorgesluisd. 

 

Daarbij hebben we een primeur: ‘Vissers van Maassluis’ is nèt af en hangt nu hier, bij ons in De Polderij. Haar werken springen er echt uit op onze duurzame locatie: vrolijk, met warme, heldere en diepe kleuren. Waar een hoop van onze natuurkunst exposities harmonieus aansluiting vinden bij de natuurlijke materialen en tinten van onze vergaderboerderij, springt het werk van Nora je echt in het oog. En dat heeft dan ook al in de 1e week tot een verkoop geleid!

 

Het begint met een titel

Nora werkt graag vanuit een verhaal. Dat betekent dat haar werken vaak komen in series, een overkoepelend verhaal. Het verhaal schrijft zij er bovendien zelf bij. “Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak. En daarmee komt dan gelijk de titel. Vervolgens ga ik aan het werk.”, aldus Nora.

 

Duurzame materialen

Nora maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met  constructies in staal en andere materialen. Hierbij werkt ze graag met zelfgemaakte vilt en met zijde, dat zij eveneens zelf met haar zeefdruk bewerkt. Ze maakt ook sjaals, vooral van zijde. En ze maakt lijkwades toegesneden op individuele behoefte.