Oerkunst in De Polderij

Maassluise kunstenares Marieke van Baalen maakt kunst met de 4 oerelementen: water, aarde, lucht en vuur. Zonder verf of kwast!

 

 

Boomschorsen, korstmossen en aardelagen

Van klei tot kunst. Marieke’s werken bevatten alleen organische materialen zoals klei, zand, aarde, steen, water, leem, schors en riet. Om soms toch wat kleur toe te voegen, gebruikt zij natuurlijke kleurpigmenten. Lucht en vuur zorgen ervoor dat de werken worden gedroogd en gebrand.

 

Elk schilderij is een verhaal

2 passies komen samen in de schilderijen van Marieke: natuur en creatief bezig zijn. Structuren in de natuur zijn inspiratiebronnen. Marieke verzamelt materialen tijdens haar reizen en tijdens wandelingen door de natuur. Zo heeft ieder schilderij een eigen verhaal. Vertaald in de titel, een bijschrift, een gedicht.

 

Expositie

De natuurkunst van Marieke is tot 21 augustus te bewonderen op onze groene locatie. Wil je het werk van Marieke bewonderen? Dat kan: zoek even contact met ons. Op zoek naar een expositielocatie voor jouw natuurkunst? Ook dat kan: we bieden expositieruimte voor duurzame kunstenaars met een groen hart, bij voorkeur uit de regio!

 

 

Zelf aan de slag met vuur

Wil je zelf aan de slag met water, aarde, lucht en vuur? Marieke geeft een cursus ‘Schilderen met textuur en structuur’ van 5 lessen. Ook verzorgt zij verschillende creatieve workshops, waaronder een workshop ‘Transfertechniek’ en een workshop ‘Wabi Sabi’ (de schoonheid van imperfectie). Kijk voor meer info op haar website, of stuur haar een mail.