Formatie uitje

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaan er even uit. En dat is goed want een andere omgeving prikkelt andere hersengebieden.

Vandaag en morgen vergaderen de partijleden op informele voet, op sneakers, in het Johan de Witthuis in Den Haag. Weliswaar op steenworp afstand van het Binnenhof, toch even in een andere sfeer. Aan een ovale, witte tafel nemen de onderhandelaars plaats.

Ronde en ovale vormen stimuleren de onderhandeling. Volgens de opstelling in dit filmpje zitten de politici wel recht tegenover elkaar. Wij zouden een opstelling aan ronde of organische tafel voorstellen, afgewisseld met een ronde opstelling zonder tafel. Zo komen mensen namelijk gemakkelijker tot elkaar. Anders dan het historisch ingerichte Johan de Witthuis, gebruiken wij bij De Polder waar mogelijk natuurlijke materialen. Zo kiezen wij voor meer robuuste, houten tafels en veel (zicht op) groen. Want natuur verbindt, werkt stressverlagend en stimuleert creatieve oplossingen. Het Johan de Witthuis heeft een riante tuin dus er is in ieder geval een flinke dosis ‘buiten’ voor handen.

Wij zijn benieuwd of de onderhandelaars eruit komen deze dagen. Over 4 jaar ontvangen wij ze hoe dank ook graag – op een goeie steenworp afstand – hier op De Polderij.

http://nos.nl/artikel/2182449-formatie-op-sneakers-verder.html
BRON: nos.nl