De natuur in!

We zijn er gek op: GROEN. In deze tijden misschien wel nóg belangrijker dan anders! We nemen je graag nog eens mee in het hoe en waarom van een groene vergaderlocatie. 

 

Een plaatje van natuur helpt

Hoe meer groen, hoe minder stress. Naar buiten dus! Toch? Ja, zeker. Maar… zelfs kijken naar een plaatje van natuur helpt! Dat neemt niet weg dat een flinke wandeling niet nodig is, want bewegen in de natuur helpt nog meer:

 

 
 

Coronakilo’s aanpakken

Zogenaamdecoronakilo’s‘ zijn een vervelende bijkomstigheid van de (gedeeltelijke) lock down. De koelkast is dichterbij, er is minder sociale controle en minder afleiding. Bovendien is er minder gelegenheid tot beweging nu een hoop amateursporten de kiem in is gesmoord. Bewegen in de natuur is niet alleen gezond, het helpt dus ook om je stress te lijf te gaan. Uit Brits onderzoek blijkt dat 2 uur per week bewegen in de natuur al helpt. Wie zich 4 uur per week in de natuur beweegt, heeft nog meer baat.

 

Natuur maakt slimmer!

Natuur helpt leren en concentreren. In Londen is onderzocht dat mensen die vanachter hun bureau zicht hadden op planten, tot 15% productiever waren dan collega’s die geen zicht hadden op groen. Sterker nog, natuur maakt je slimmer! Uit IQ-onderzoek onder kinderen blijkt dat, hoe groener de wijk, hoe hoger de cijfers voor taal en rekenen. Hierbij is gecorrigeerd voor sociaal- economische verschillen.

20% minder verzuim

Een groenere (werk)omgeving zorgt dus voor minder stress, maar ook voor minder zwaarmoedigheid, meer werktevredenheid en meer betrokkenheid. Nederlands onderzoek heeft aangetoond dat het plaatsen van plantenbakken in de werkomgeving zorgt voor een daling van het verzuimpercentage met 20%! Blootstelling aan natuur zorgt voor vitaliteit, optimisme, daadkracht en creativiteit; hiermee daalt de kans op burn-out.

 

Lust voor je brein

Wat is het hier mooi! Zeggen onze gasten – gelukkig – vaak als ze bij ons binnenlopen. Bescheiden zeggen wij dan dat we hier niet zo veel voor hoeven te doen. Natuurlijk hebben we een grootscheepse verbouwing achter de rug en we hebben onze locatie met veel liefde en aandacht voor de omgeving(spsychologie) ingericht. Hierbij heeft natuur altijd de hoofdrol gespeeld. En juist dat doet het hem. Want fractale patronen zijn een lust voor ons brein! Het zijn patronen met een oneindige hoeveelheid details, die zich bij voorkeur op steeds kleinere schaal almaar herhalen. Zoals een Romanesco broccoli:

Grillige vormen, reflecties en herhaalde patronen van bomen, bloemen en planten prikkelen en dagen ons uit. Ze fascineren, leiden ons af van beslommeringen, zorgen en andere prikkels. Natuurlijke patronen eisen onze aandacht en concentratie op – wat leidt tot rust (mindfulness). De ecologische verbouwing, natuurlijke inrichting en groene ligging van onze buitenlocatie zorgen er dus al voor dat mensen relaxed bij ons binnenstappen. En na een doeltreffende vergaderdag zo mogelijk nog meer ontspannen op huis aan gaan. Hoeven wij helemaal niets voor te doen AHA: dit betekenen verschillende kleuren en vormen van de hartje-emoji's