Koffie van Ief & Ido

Goede koffie, waar zit dat hem in? De boon, de koffiemaler, de espressomachine, de versheid, de barista en… je persoonlijke voorkeur. Op het laatste hebben we geen invloed. Op de andere facetten streven wij naar kwaliteit. En dat doen we samen, met Ief en met Ido!

 

Ief & Ido

Sinds 2020 zijn wij namelijk trots ambassadeur van de koffie van Ief & Ido. Dit bijzondere duo is aanstekelijk gepassioneerd over koffie. Wij serveren 2 van hun biologische koffies: de Mexicaanse boon geniet je als versgemalen filterkoffie in je vergaderruimte en de Colombiaanse boon hebben wij op onze espressomachine aan de bar.

Kleinschalig en eigenwijs

De kleinschalige brander uit Den Haag onderscheidt zich eigenwijs met een mix tussen ambacht en technologie. Ief, de techneut van het duo, zoekt naar de optimale ‘first crack‘ (de 1e piek in het ‘poffen’ van koffieboontjes tijdens het brandproces) voor de perfecte branding. Ido heeft van gepassioneerd en ervaren thuisbrander nu samen met Ief de stap gemaakt naar een professionele branderij. Waar zij nog steeds grotendeels handmatig het brandproces regisseren. Primair met de eigen zintuigen, verrijkt door monitoring met techniek om consistentie te waarborgen.

 

Persoonlijk

Met Ief als broertje van Tom, is hier tóch nog een persoonlijke noot (of boon in dit geval). Bijkomend voordeel is dat we echt samen zoeken naar de ideale koffie voor jouw doeltreffende bijeenkomst op onze groene vergaderlocatie. Breinkoffie dus 🙂