Natuurkunst: gedroomde landschappen

 

Op haar netvlies gebrand, brengt Francien landschapselementen die haar grijpen over op doek. Het resultaat is een serie gedroomde landschappen, welke wij dankbaar op onze locatie exposeren. 

 

Gedroomde landschappen

Francien van Poppel is altijd op zoek naar structuren in het landschap, stenen, fossielen. Aangetaste elementen van steen en hout, rimpelingen en weerspiegelingen in water, architectonische vormen die in een landschap verborgen zijn. Ze blijven achter op haar netvlies. Met de tijd, uit zij ze op doek.

 

Natuurkunst

De natuur roept voor Francien een vorm van reflectie van gevoelens op. In haar natuurlijke weergaven op doek, vindt zij het belangrijk dat iedereen die ernaar kijkt zijn eigen reis beleeft. Dit zien wij terug in haar werk: je kan erin wegdromen, afstand nemen en herkennen, dichterbij komen en weer dromen. De werken geven je de ruimte ze te beleven vanuit jouw eigen referentiekader.

 

Bezichtigen?

De kunstexpositie van Francien is te bezichtigen tot eind mei. Stem je bezoek op onze expositielocatie wel even af in verband met aanwezigheid van andere gasten in onze vergaderruimtes.

Francien van Poppel: “Aangetaste elementen van steen-hout of andere natuurlijke vormen doen mij wegdromen. Er is altijd de zoektocht naar steen- fossiel-rieten randen-ingekerfde groeven in het oppervlak, de stilte van het ondergesneeuwde landschap-de schoonheid van oud kuipjes mos, de grilligheid van de vervorming in de natuur. Het zijn zeer belangrijke elementen die mij voeden in het ‘verbeelden van een landschap’ .Daarbij wil ik het zichtbare  aantasten, het wordt mijn  eigen werkelijkheid.

Zo ontstaan langzaam mijn gedroomde landschappen, in zowel een abstractie als een figuratieve weergave. Beiden zijn mijn uitdrukkingsvorm om het juiste gevoel te bekomen.”