Nostalgie op onze monumentale locatie

We horen vaak dat mensen eenmaal binnen bijna niet meer doorhebben dat ze vergaderen op een monumentale locatie. Je ziet het aan de oude stalraampjes, aan de grote boerendeur die vroeger toegang verleende tot de wagenschuur en aan de nodige oude balken die we goed konden hergebruiken bij onze duurzame verbouwing. De buitengevel van de boerderij hebben we vrijwel helemaal in tact gelaten, terwijl we binnen – met oog voor nostalgie – bijna alles opnieuw hebben opgebouwd. 

Geschiedenis

Geregeld stappen er mensen binnen die avonturen beleefd hebben in onze oude boerderij. Zo is het naast een koeienboerderij ook een scoutinglocatie en een kampeerboerderij geweest. Dat weten wij want met de sloop zijn we eerst 36 stapelbedden tegengekomen, waarna we op de nodige muurtekeningen stuitten, om tot slot de oude mestgoot op te graven. We vinden het altijd leuk om te horen wat mensen allemaal hebben meegemaakt op onze plek in het groen. Zo waren we heel enthousiast over het bezoek van de scouting begin april.

Regiobruis

Wij ontvingen de bestuurders van scoutingregio Maasdelta voor hun regiobruis met een bruisende rabarbercocktail.  Waarna we onze gasten in de watten mochten leggen met een uitgebreid Breinkost buffet rond het thema lente. We maakten groene lentecake van doperwtjes, voorjaarsfritatta met citroenmascarpone, looksoep met daslook uit eigen tuin en 2 prachtige seizoenssalades. We belegden groentewraps, broodjes en broden en maakten tuinkruidenboter. De leukste reactie op ons buffet was: ‘Ik vond het wat spannend wat er allemaal op het buffet stond maar ik heb nog nooit zo lekker gegeten!’.

Vuurplaats

Uiteraard werd er door de scouts gebruik gemaakt van onze warmtebron waar, tot het echt te koud werd buiten, nog lang is na gebruist.

Cadeautje

De scouts werden na afloop van hun evenement voorzien van een groene goodiebag met tuingerei. Wij kregen ook een goodiebag én we kregen nog een mooi cadeau: een foto van vroegere tijden.

2 comment on “Nostalgie op onze monumentale locatie

  1. Lieve mensen van de Polderij! Ook ik was aanwezig bij de Regio Bruis, en begin jaren 90 was ik ook regelmatig te vinden in het oude clubhuis van de Olave groep.
    Het leuke was dat er ook bij Regio Bruis nog oud leden van deze scouting groep aanwezig waren, die erg onder de indruk waren van de metamorfose die het pand heeft ondergaan. Jullie hebben er echt iets moois van gemaakt, het is een feestje om bij jullie een evenement te mogen organiseren! Bedankt voor jullie meedenken en voor het tot een succes maken van onze 1e Regio Bruis!

    Groetjes, Bianca

    1. Het was een feestje voor ons om jullie in huis te hebben 🙂 Dank je wel Bianca!

Reacties niet toegestaan.