Facilitator in ’t zonnetje

5 doelgerichte ruimtes helpen jouw vergadering of bijeenkomst tot een succes maken. Net als onze culinaire Breinkost onderbrekingen. Het concept is compleet met een trainer, coach of notulist die je helpt jouw doelen te bereiken. Als full service vergaderlocatie hebben een tof netwerk met allerlei bijzondere facilitatoren. Om dit netwerk wat meer in de kijker te spelen, zetten wij iedere maand een facilitator in het zonnetje. 

Ellen Rietveld is professioneel notuliste. Tijdens onze opening heeft zij een weergaloze workshop notuleren gegeven waar nog lang over is nagesproken. Daarom zetten wij Ellen in een bijzonder warme zomerzon.

Notuleren voegt volgens de gepassioneerde Ellen echt iets toe aan het resultaat van een vergadering of bijeenkomst. “Soms is het gewoonweg nodig om afspraken vast te leggen, bijvoorbeeld omdat de accountant terug wil lezen wat de directie besluit.” Vastleggen wat er in een brainstorm of teammeeting is gezegd, is volgens Ellen ook nuttig. “Je voorkomt dat discussies steeds opnieuw worden gevoerd.” Ook kunnen mensen die er niet bij waren snel op de hoogte zijn. En je kunt het verslag van een vergadering gebruiken als startpunt voor een plan van aanpak. Of voor een interessant artikel voor je interne nieuwsbrief.

Om te zorgen dat iedereen bij de bijeenkomst zijn handen vrij heeft, vraag je er een notulist bij. Het voordeel van een externe notulist is dat het verslag objectief is. Wij waren benieuwd hoe iemand als Ellen, zonder specifieke kennis van het bedrijf of de branche, toch de belangrijke punten uit een vergadering weet te halen. Ellen: “Jarenlange ervaring in goed luisteren maakt dat ik als geen ander nauwkeurig en bondig opschrijf wat er over tafel gaat.”

Van actielijst tot uitgebreide samenvatting, Ellen houdt het voor je bij!