Crowdfunding gaat als een raket! 🚀

 

We gaan als een raket met de crowdfunding! Dat is helemaal te gek want we komen steeds dichter bij de verbouwing en realisatie van Streekproeverij Weij. Ondertussen wordt er met veel hulp al hard gewerkt aan zelfoogsttuin De Groentemeester en aan Voedselbos Weij. Bij De Polderij vieren we het herstel na een turbulente tijd met de heropening van onze Opkamer als reflectieruimte en coachruimte. En er ligt een prachtig turfdak op onze natuurinclusieve schuur. Kortom, we hebben weer een hoop met je te delen. Dus kom, De Polderin!

 

 

7 en 11 februari

Deze week organiseren we 2 bijeenkomsten over Weij:

dinsdag 7 feb van 19.30-21.00u zaterdag 11 feb van 11.00-13.00u
voor bewoners en geïnteresseerden (Weij-breed) informatiebijeenkomst crowdfunding (financiering)
over zelfoogsttuin De Groentemeester, Weij voedselbos en Weij streekproeverij. 2 ervaringsdeskundigen: Marije Sorgdrager (Voedselbos Vlaardingen) en Bas de Groot (CSA Het Middenland), delen hun kennis en ervaring. over het concept crowdfunding, over de crowdfunding van Weij en over onze ervaringen met de crowdfunding van De Polderij. We gaan in op de voor- en nadelen en we lichten toe waarom we fan zijn van deze vorm van financiering.
ik kom 7 feb! ik kom 11 feb!

Kan je niet op bovengenoemde datums, wil je gewoon wat vragen of wil je liever 1 op 1 in gesprek? We horen het graag (contact).

 

Crowdfunding Weij: al over de helft!

We zijn een maand geleden gestart met de crowdfunding voor Weij. Een bijzondere manier van financiering met, wat ons betreft, als grootste voordeel de relatie met onze investeerders. We zijn blij verrast met de snelheid van de financiering: op dit moment hebben we al € 106.000 van ons doelbedrag van € 200.000 gefinancierd gekregen. En dat geeft het volgende plaatje 🙌:

Wil je meer weten over Weij en de crowdfunding van ons nieuwe project? We delen graag nog een keertje onze video:

Bomen voor het voedselbos

Alle bomen en struiken die wij hebben kunnen redden van de kap (met dank aan Stichting Boombehoud Vlaardingen) staan in de grond! We zijn met regen, vrieskou en uiteindelijk een prachtig zonnetje 3 weekenden aan het planten geweest. Dit met hulp van zo’n 20 enthousiaste vrijwilligers. Het was een gezellige aangelegenheid waarbij we elkaar na afloop onder het genot van een verwarmend kopje soep beter hebben leren kennen. Wil je ook een keer meehelpen? Leuk! Meld je aan bij De Groentemeester.

 

De Polderij

Onze ervaring is dat januari met recht een opstartmaand is. Je hebt het jaar afgesloten, even alles achter je gelaten met een ontspannen vakantie en je start weer met frisse energie op je werk. Daar denk je er weer aan dat de locatie voor die ene bijeenkomst, vergadering of training nog geregeld moet worden. En dan bel je natuurlijk De Polderij 🙂 Onze telefoon stond de 1e weken dus weer roodgloeiend en dat is heerlijk na een rustige decembermaand. We ontvingen veel oude bekenden en we maakten kennis met nieuwe gasten. Heb je een bijeenkomst of event in de planning? Overweeg februari en profiteer nog van onze Warme winterkorting.

 

Reflectieruimte en coachruimte

Vroeger, voor corona, hadden wij 5 inspirerende vergaderruimtes. Toen we weer open mochten op anderhalve meter, moesten we flink ruimen. Meubels uit het hele pand moesten weg. Deze hebben we tijdelijk opgeslagen in onze Opkamer, welke we destijds hebben omgedoopt tot Opslagkamer. Daarna brak een turbulente tijd aan met wel\geen lockdown en regelmatig teruggrijpen op anderhalve meter afstand. Inmiddels gaan wij weer vol vertrouwen vooruit! Dit vraagt om een heropening van onze Opkamer. Deze ruimte richten we in voor het doel reflectie. Je kunt hier straks met 2-6 personen terecht om samen tot de kern te komen. De ruimte heeft een laag plafond, wat bijdraagt aan precies werk. Zoals het doorspreken van een begroting of het opstellen van een plan. De warme kleuren helpen bij het volbrengen van een cognitieve, gedetailleerde taak. Warmte en huiselijkheid dragen ook bij aan een meer intieme setting, zoals een coachgesprek. Met wat met meer ruimte voor bijvoorbeeld systemisch coachen en schrijfcoaching. We zijn de ruimte vol enthousiasme aan het inrichten en geven in deze nieuwsbrief een seintje als je er terecht kunt.

 

Turfdak

De nieuwe schuur is af! Een vader-zoon project wat begon met een ‘nieuw schuurtje’ en uitmondde in een prachtig ‘natuurinclusief bouwwerk’ is na anderhalf jaar afgerond met de plaatsing van het turfdak. De schuur dient voor opslag en als werkplaats. Nu is het zaak dat deze gaat ‘leven’, van binnen en van buiten. Wachten tot het gras groeit en de dieren komen bewonen. En verder inrichten van de binnenruimte. We zijn trots op en blij met onze nieuwe aanwinst!

Meedoen?

We krijgen regelmatig de vraag of en hoe je mee kan doen. Dat vinden we te gek want de maatschappelijke component staat centraal bij Weij. Weij is ook van jou. Hoe? Je kan oogstgenoot worden, meehelpen als vrijwilliger en je kan Weij crowdfunden.

  1. Wordt oogstgenoot: van mei tot oktober zelf je groenten oogsten. Vers, lokaal en met liefde grootgebracht. Je kan je nu al inschrijven om in mei 2023 oogstgenoot te worden: www.degroentemeester.nl.
  2. Werk mee als vrijwilliger: we gaan met een enthousiaste groep vrijwilligers samen aan de slag in de zelfoogsttuin en in het voedselbos. Voor iedereen die het heerlijk vindt om lekker met de handen in de aarde te werken.
  3. Investeer als crowdfunder: we zetten Weij, net als De Polderij, deels op met crowdfunding. Dit houdt in dat wij aan de ‘crowd’, de mensen, vragen om financieel te investeren in Weij. Dat is gaaf, want je draagt bij aan een bijzondere plek. Je ontvangt 4 % rente op je investering. Je krijgt een cadeau in de vorm van een echte Weij-ervaring (denk aan een lunch, een oogstabonnement of een overnachting in een natuurhuisje). En je kan, naast de rente, zelfs voor een stukje in de winst delen.